(VIDEO) Keanu Reeves a fost la volan în aproape toate scenele cu maşini şi manevre complexe din John Wick 4

11 Mai 2023, 19:11
Redacţia PiataAuto.md
Filmul John Wick 4 are mai mult de o lună de când a fost lansat pe marele ecrane, dar de curând câteva detalii interesante au ieşit la iveală de la cascadorul principal al filmului, responsabil pentru cascadorii cu maşini, Tanner Foust. Acesta a dezvăluit de curând pentru Top Gear că misiunea sa în acest film n-a fost că conducă maşini în timpul filmărilor manevrelor spectaculoase, ci să-l îndrume pe Keanu Reeves cum să o facă.
Aşadar, Keanu Reeves a fost cel care a condus maşinile în marea majoritatea a scenelor, Tanner spunând că el a condus în doar una din scene, punându-şi o barbă asemănătoare cu cea a lui Keanu, pentru a fi perceput corect în imagini.
De fapt, practica generală printre actori e că toate scenele complexe cu cascadorii se filmează cu cascadori profesionişti, care sunt machiaţi sau deghizaţi să arate asemănători actorului pe care-l înlocuiesc. Această practică e una uşor de înţeles, întrucât se întâmplă foarte rar ca un actor să poată avea abilităţi atât de avansate, încât să poată executa asemenea manevre. Însă Tanner Froust spune că Reeves e unul din acei actori rari, care are o capacitate excepţională de a controla maşinile.
Cascadorul spune că Reeves a învăţat pe parcurs, atât de la filmele precedente din seria John Wick, cât şi din experienţa sa de motociclist. Amintim, Keanu Reeves, împreună cu un amic de-al său, au fondat şi deţin compania ARCH Motorcycles, unde produc unele din cele mai scumpe şi exclusiviste motociclete din SUA, excepţional de apreciate de entuziaşti. Astfel, cascadorul spune despre Reeves că şi motocicletele l-ar fi ajutat să-şi dezvolte reflexele şi abilităţile, iar acum poate manevra maşinile în cele mai complexe scene.
Filmul are mai mule scene de acţiune cu maşini, iar cea mai memorabilă maşină din film este un Plymouth Barracuda din 1971. Dacă e să vorbim de locul care se face cel mai uşor remarcat în aceste scene ar fi renumitul sens giratoriu din jurul Arcului de Triumf din Paris, care oferă şi spaţiul şi contextul perfect pentru cascadorii superbe cu maşini.
Vezi mai jos şi o parte din trailer-ul filmului, care dă doar o mică prefaţă din scenele de acţiune cu maşini.
0
1,894
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!