(VIDEO) Lucid Air Performance a ajuns în Europa şi se duelează cu Porsche Taycan Turbo S într-o cursă a maşinilor electrice supreme

18 Mai 2023, 17:21
Redacţia PiataAuto.md
Lucid Air, în versiunea sa de 1.111 CP, a ajuns să participe şi în Europa la un duel direct cu Porsche Taycan Turbo S, modelul care deţinea cumva întâietatea la acceleraţie printre maşinile electrice până la apariţia lui Tesla Model S Plaid şi acest Lucid. Dar lucrurile evoluează repede în lumea maşinilor electrice, aşa că azi există deja mai multe maşini electrice cu performanţă supremă, şi doar ieri vorbeam despre 23 de recorduri mondiale marcate de Rimac Nevera.
Ei bine, revenim la duelul dintre Lucid şi Porsche, din Marea Britanie. Modelul german ar doar 761 CP, deci cu peste 300 CP mai puţin, dar are acea precizie şi consecvenţă Porsche care poate face diferenţa. Lucid are doar 100 kg mai mult, deci nu e în dezavantaj major nici la greutate.
Totuşi, la linia de start Porsche pare să pornească uneori mai repede. Însă acest avantaj iniţial este spulberat repede de Lucid. Or, nici Lucid n-a avut o abordare superficială la ingineria motoarelor sale electrice, după cum ne-am convins săptămâna trecută într-un articol cu video.
Aşa că, per total Lucid iese învingătorul inevitabil din toate încercările şi ipostaze posibile. Şi o face frumos, iar faptul că un producător nou lansat poate provoca şi învinge ditamai Porsche cu primul său model electric spune mult despre schimbările majore ale timpurilor pe care le trăim. Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,324
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!