Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Noua Mazda CX-90 cu motor de 3,3 litri, e învinsă detaşat de SUV-uri Acura şi Genesis într-o întrecere directă

24 Mai 2023 - 12:03
Redacţia PiataAuto.md
Mazda a stârnit admiraţie în lumea întreagă, mai ales printre fanii motoarelor cu combustie şi cei care se împotrivesc electrificării atunci când a anunţat motoare mari, de 3,3 litri, pentru noile CX-60 şi CX-90. Sunt motoare de 6 cilindri în linie, există în ipostaze diesel şi pe benzină şi pretind a fi mai eficiente şi ecologice anume datorită cilindreei mari şi modului relaxat în care funcţionează. Ei bine, se pare că relaxarea e prezentă şi-n acceleraţiile cu pedala în podea.
Acum o lună, Mazda CX-90 fusese pusă alături de două SUV-uri premium, BMW X5 şi Mercedes GLE, într-o întrecere din Canada. N-a învins, însă a fost uimitor de aproape şi părea fascinant că Mazda, o marcă ce nu e considerată premium de obicei, reuşeşte deja să fie atât de aproape de modelele premium.
Acum, însă, o nouă întrecere, tot din Canada, o pune alături de alte modele, oarecum mai apropiate conceptual — Genesis GV80 şi Acura MDX Type S. Acura e un model mai puţin cunoscut prin părţile noastre, dar are sub capotă un motor V6 turbo de 3,5 litri, care scoate 355 CP. Care e cuplat la o cutie automată de 10 trepte, apropo. Genesis GV80 are un V6 de talie similară, de 3,5 litri, turbo, care scoate 375 CP.
Mazda, însă, scoate 340 CP din motorul său cu 6 cilindri în linie, cuplat la o cutie cu 8 trepte, fiind şi un pic mai greu. Deci, putem deja intui oarecum că Mazda va fi mai lentă.
Şi adevăratul e că ea a fost învinsă detaşat, la distanţă de câteva maşini, în mod clar mai detaşat decât se întâmplaseră în întrecerea cu Mercedes şi BMW. Acura a fost de departe mai rapidă, urmată îndeaproape de Genesis.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter