(VIDEO) O Toyota Prius de generaţie nouă se duelează cu un Corvette şi un Pontiac cu motoare V8, din anii 80 şi 90

29 Mai 2023, 12:32
Redacţia PiataAuto.md
De multe ori se spune că performanţa maşinilor moderne, până şi a celor relativ banale şi uzuale, a evoluat atât de mult încât ar putea echivala unele maşini de vis din anii 80 şi 90. Protagoniştii unui canal de YouTube din SUA au luat noua generaţie Toyota Prius, care şi-a crescut considerabil puterea, şi au pus-o să se dueleze pe rând cu două modele americane legendare din anii 80 şi 90, un Corvette şi un Pontiac.
Corvette-ul e unul din 1988 şi are 245 CP, fiind şi relativ uşor, dar şi foarte bine echilibrat. Era cu siguranţă o maşină de vis la vremea sa, iar acum, după 35 de ani din momentul producţiei sale, a venit să-şi apere onoare în faţa cele mai banale maşini hibride de pe planetă. Apropo, noua generaţie Prius are un sistem de propulsie ce combină un motor de 2,0 litri cu propulsia electrică şi scoate 194 CP, deci simţitor mai mult decât generaţia precedentă.
De cealaltă parte, Pontiac Trans-Am e din 1995 şi are un V8 de 5,7 litri, care scoate 305 CP. Mai trebuie să menţionăm că aceste dueluri au avut loc la 1.600 metri altitudine, unde aerul e un pic mai rarefiat şi asta ar dezavantaja un pic motoarele aspirate natural.
Înainte de a şti rezultatele, crezi că a reuşit Prius să învingă modelele clasice americane? Sau cel puţin pe una din ele?
Ei bine, n-a reuşit. Dar a fost cât se poate de aproape. Şi la porniri de la pe loc, şi la start din mişcare. A pierdut chiar şi la frânare. Deci, clasicele şi-au apărat onoarea cu brio. Şi nici fanii lui Prius nu vor fi prea trişti, văzându-şi modelul preferat ţinându-se atât de aproape de legendele anilor 80 şi 90.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
2,086
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!