(VIDEO) O motocicletă de la Dakar, cu 1 cilindru, se întrece pe asfalt şi-n afara lui cu o Toyota GR Yaris şi o GR Supra

16 Mai 2023, 15:53
Redacţia PiataAuto.md
Toyota GR Yaris continuă să fie o sursă de fascinaţie pentru pasionaţii auto, graţie ingineriei sale foarte speciale şi ambiţioase, cu un motor de 3 cilindri de cilindree neobişnuit de mare şi cu rezerve consistente, dar şi un sistem de tracţiune integrală cu filosofie de raliu. Şi apoi, e şi modelul care a dat start unui întreg şir de modele GR în gama producătorului, precum GR Corolla sau GR Supra. Prin urmare, pentru că vorbim de modele cu gene de raliu, e şi mai interesant să vedem ce pot face aceste modele într-o întrecere directă cu o motocicletă de raliu, de la Dakar.
De fapt, e chiar un exemplar care a participat la Dakar şi e condus de pilotul Sam Sunderland, care a câştigat Dakar-ul la motociclete de două ori. Motocicleta e un Gas Gas cu motor de 1 cilindru şi 450 cm cubi, care poate dezvolta 72 CP şi 150 Nm. Poate părea puţin, dar motocicleta cântăreşte doar 150 kg.
Prin urmare, nu e de mirare că ea a învins frumos şi decisiv micuţa Toyota GR Yaris, cu tot cu tracţiunea integrală şi cei 264 CP ai acesteia!
Şi asta n-a fost tot. Motocicleta cu 1 cilindru a învins şi GR Supra, cu toţi cei 6 cilindri ai săi şi 387 CP. Doar atunci când motocicleta a trecut în afara asfaltului a ajuns un pic în urma maşinii la linia de final.
Dar au fost o serie de dueluri frumoase, plăcute ochilor şi urechilor oricărui pasionat auto. Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,693
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!