(VIDEO) O nouă manevră discutabilă a unui şofer de troleibuz din Chişinău, dar de această dată există o posibilă explicaţie

17 Mai 2023, 09:36
Redacţia PiataAuto.md
În ultima perioadă şoferii de troleibuz s-au făcut adeseori remarcaţi prin manevre periculoase şi de neînţeles prin Chişinău, chiar ieri noi publicând imagini cu o ignorare riscantă a unei mame cu doi copii pe trecerea de pietoni. În video-ul publicat astăzi şi surprins ieri, însă, manevra şoferului de troleibuz e tot discutabilă, însă de această dată pare să există o posibilă explicaţie.
Totul s-a produs pe strada Albişoara din Chişinău, în apropiere de intersecţia cu Ismail, sau mai bine zis de rampa de ieşire de pe Albişoara şi urcare pe Ismail. Fiind la o oră de trafic mai intens, banda dreaptă era aglomerată, iar şoferul de troleibuz, având nevoie să se deplaseze înainte, a aprins indicatorul stânga pentru a schimba banda.
Alături, un VW Tourareg mergea cu viteză lentă şi la un moment dat troleibuzul schimbă brusc banda spre stânga, impunând Touareg-ul să se ferească spre stânga.
Aparent, troleibuzul a fentat în mod clar VW-ul, doar că imediat după asta, şoferul din VW aprinde indicatorul dreaptă şi schimbă banda. Prin urmare, se pare că VW-ul avea intenţia de a schimba banda spre dreapta, doar că nu aprinsese indicatorul. Iar în cazul în care două maşini de pe benzi alăturate vor să schimbe benzile simultan, cea de pe banda stângă trebuie să-i permită celei de pe dreapta să facă schimbul prima, pe lângă o posibilă intenţie benevolă de a ceda trecerea transportului public. Deci, problema primară în acest caz pare omiterea aprinderii indicatorului dreapta de către şoferul din VW, iar manevra şoferului de troleibuz pare să fie rezultat acestei inacţiuni şi reţinerii schimbării de benzi între cele două vehicule.
Vezi totul în video-ul de mai jos.

Sursa video: Telegram / StopHam Moldova
0
8,119
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!