(VIDEO) Pilotul Max Verstappen a condus o Honda CR-V hibridă, cu o inginerie fascinantă, pregătită pentru Indycar

16 Mai 2023, 13:37
Redacţia PiataAuto.md
Honda CR-V a fost multă vreme una din maşinile îndrăgite în rol de achiziţie la mâna a doua prin părţile noastre, fiind considerată una din opţiune cele mai practice şi fiabile atunci când aveai nevoie de mai mult spaţiu. Dar puţini dintre cei care cunosc acest model Honda îşi puteau imagina că într-o zi marca niponă va crea un CR-V hibrid cu inginerie dusă la absolut, pregătită pentru competiţii dure de motorsport, iar acea creaţie va ajunge să fie condusă şi de campionul mondial din Formula 1.
Ei bine, Max Verstappen tocmai a avut ocazia de a cunoaşte pe viu şi conduce această creaţie fascinantă, pregătită pentru cursele Indycar din America de Nord. Ingineria acestui bolid conţine o întreagă parte frontală, cu suspensie preluată de la Acura NSX şi toate celelalte componente ulterioare sunt o sumă a unor soluţii cu care Honda jonglează într-un mod curios.
Până la urmă, pe lângă faptul că produce maşini civile practice, Honda este de mulţi ani şi furnizorul de motoare pentru echipa câştigătoare din Formula 1, Oracle Red Bull Racing, iar inginerii Honda au trecut printr-un deceniu de evoluţie şi experienţă în acest sens. Aşa că această Honda CR-V Hybrid nu e un experiment, ci mai degrabă o sumă a experienţei uriaşe acumulate de Honda în ultimul deceniu, mai ales că Honda a fost prezentă o perioadă similară de timp şi în cursele Indycar.
Motorul care propulsează această Honda CR-V e un V6 twin turbo, de 2,2 litri, cu două turbine Borg Warner EFR7163. Motorul cu ardere internă e ajutat de un electromotor, iar sistemul e controlat de o unitate de control livrată de McLaren. Frânele sunt de origine Brembo, iar suspensia spate provine de la bolidul Dallara IR-18 din Indycar.
Energia sistemului hibrid nu vine de la o baterie clasică litiu-ion, ci de la un super capacitor, capabil să-şi descarce energia mult mai repede, o soluţie adeseori aplicată în condiţii de motorsport, când contează nu capacitatea mare de stocare, ci fluxul mare şi instantaneu de energie.
Iar cei de la Honda au avut suficient simţ al umorului, încât să îmbrace această inginerie cu o caroserie de CR-V, făcând din creaţia lor un lup în blană de oaie.
Cum se simte lupul dezlănţuit în mâinile lui Max Verstappen vezi în video-ul de mai jos.
0
1,354
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!