(VIDEO) Şeful unei reţele de staţii electrice din SUA şi-a testat propria reţea călătorind 7 zile prin ţară cu o maşină electrică, descoperind probleme

4 Mai 2023, 13:03
Redacţia PiataAuto.md
Acum aproape doi ani, şeful VW Group a zdruncinat un pic lumea când a povestit că a mers cu un model electric VW în vacanţă şi a avut o experienţă dificilă cu staţiile de încărcare din Europa, descoperind şi prize defecte, şi locuri care n-aveau nici măcar toalete amenajate prin preajmă, criticându-şi propriii parteneri de la reţeaua Ionity atunci. Acelaşi exemplu a fost urmat acum de şeful reţelei de staţii de încărcare Electrify America, Robert Barossa, care a luat un Hyundai Ioniq 5 şi a călătorit 7 zile prin ţară, alimentând la prize pentru a testa experienţa din prisma unui proprietar de maşină electrică. Inevitabil, a descoperit probleme şi a trebuit chiar să sune la linia de suport a propriei companii.
Călătoria lui Barossa a avut loc între 31 martie şi 6 aprilie, şi a cuantificat peste 2.800 mile, sau peste 4.500 km, din Los Angeles în Virginia. A oprit la 28 de staţii de încărcare pe drum, în 13 state diferite din SUA.
Astfel, acesta a simţit din plin şi frustrarea când în aplicaţie vezi că prizele sunt ocupate şi altele libere nu mai sunt, dar ai nevoie să încarci. Din fericire, în cazul lui, când a ajuns la prize ele se eliberaseră. Dar au existat şi prize care-i furnizau prea puţină putere, faţă de cât ar fi trebuit să primească maşina, iar astfel timpul de încărcare s-ar fi triplat sau ar fi devenit chiar de 4-5 ori mai mare, întrucât 55-60 kW putere înseamnă mult mai mult decât 350 kW, cât poate primi maşina.
Au existat şi prize defecte, cu erori de soft, şi aici el a fost nevoit să sune la serviciul de suport al companiei pe care o conduce, cerând o resetare de la distanţă. Şi, fireşte, au fost şi prize care au funcţionat ireproşabil, majoritatea dintre ele.
E admirabil, însă, că şeful reţelei şi-a filmat experienţa şi a publicat-o cu toate problemele la vedere, dar şi cu promisiunea că el şi echipa lui vor depune efort pentru a înlătura toate aceste probleme vizibile. E unul din acele cazuri rare, deci, în care un şef are simplitatea şi curajul de a recunoaşte public greşelile şi scăpările propriei companii, învăţând din ele pentru a perfecţiona serviciile.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
7,776
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!