(VIDEO) Trei maşini create pentru performanţa supremă pe circuit, de la BMW, Chevrolet şi Porsche, se întrec la limită, acolo unde le e locul

19 Mai 2023, 15:33
Redacţia PiataAuto.md
Într-o lume auto dominată tot mai mult de lansări de modele electrice, pasionaţii de motoare pe combustie ar putea să uite că lângă noi mai există maşini create cu singurul scop de a arde cât mai repede şi mai sonor benzina în cilindri şi de a atinge timpi minimi pe circuitele sportive. BMW are M4 CSL, Porsche are 911 GT3 RS, iar peste ocean mai există un Corvette Z06. Şi toate aceste trei modele se întrec la limită, acolo unde le e locul, într-un nou video.
E una din acele întreceri organizate de jurnalistul american Jason Cammisa, în care acesta explică toată fizica din spatele a ceea ce se întâmplă pe circuit — de ce un model a luat colţul mai repede, de la a reuşit să atingă o viteză mai mare pe acea linie dreaptă, cum l-a avantajat pe celălalt lipsa unor kilograme într-un moment anume.
Cu alte cuvinte, e o întrecere nu doar pentru a vedea cine ajunge primul la final, ci şi de ce, cu multe comentarii mai profunde şi mai utile pentru un pasionat auto decât comentariile la un meci de fotbal pentru un microbist. Pentru că nu se spune doar ceea ce e evident, ci şi lucrurile nevăzute la prima vedere, din ingineria şi fizica lumii reale.
E într-atât de intrigant totul, încât te lăsăm să descoperi pe parcurs cine dintre cele 3 modele reuşeşte să domine şi mai ales de ce. Vezi totul mai jos.
0
1,100
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!