(VIDEO) Un Citroen 2CV clasic e condus pe câmpurile din SUA în zilele noastre şi-i lasă fascinaţi pe cei de la bord

1 Mai 2023, 21:00
Redacţia PiataAuto.md
Citroen 2CV a fost una din cele mai longevive şi totodată simple şi geniale maşini din câte s-au construit vreodată. Nu pretindea să fie un SUV, cum pretind jumătate din maşinile din zilele noastre, dar a fost renumită pentru că a fusese dezvoltată cu fermierii francezi în când, care trebuiau să poată înainta cu ea spre câmpuri şi chiar pe câmpuri. Prin urmare, are o suspensie cu gardă la sol înaltă şi articulaţii imense, care o fac extraordinar de capabilă.
Un exemplar de 2CV a ajuns pe mâinile protagoniştilor unui canal de YouTube din SUA de curând şi a fost pus la încercare pe offroad uşor şi câmpuri. Cu un motor de doar 600 cm cubi şi doar 30 CP scoşi din el, maşinuţa a fost foarte neaşteptată pentru americani, dar şi mai mult impresionează felul în care această absoarbe toate denivelările şi reuşeşte să înainteze acolo unde drumurile lipsesc pur şi simplu.
Maşina s-a ridicat cu greu la deal din cauza lipsei de aderenţă la un moment dat. Apoi a înaintat şi pe buturugi perpendiculare, solicitându-şi la maxim suspensia.
Într-un cuvânt, e unul din acele momente când oamenii redescoperă genialitatea lucrurilor simple inventate cu multe decenii în trecut.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
1
1,240
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!