(VIDEO) Un McLaren Senna GTR a fost urcat cu macaraua la etajul 57 al unui bloc din Australia, în cel mai scump penthouse

11 Mai 2023, 11:22
Redacţia PiataAuto.md
McLaren Senna GTR e una din cele mai fascinante şi performante maşini existente în lume, creată special pentru precizia şi rapiditatea desăvârşită pe circuite sportive, ea neputând fi înmatriculată pentru drumurile publice. Costă circa 2 milioane de dolari, în funcţie de regiune şi taxe, şi de obicei proprietarii acestor maşini fie le ţin în garajele unor circuite, fie au grijă să organizeze transportul acestora pentru ieşiri pe circuitele preferate. Dar un proprietar din Australia a decis să-şi urce McLaren-ul pe care tocmai l-a cumpărat în penthouse-ul său de la etajul 57 al unui bloc din Melbourne.
Apartamentul e calificat drept cel mai scump penthouse din Australia şi l-a costat pe proprietar 39 milioane de dolari australieni, echivalentul a circa 26,2 milioane de dolari SUA. Maşina a mai costat 2 milioane de dolari americani, iar tânărul proprietar, pe nume Adrian Portrelli, spune că urcarea la etajul 57 a maşinii a fost parte din suma negociată pentru maşină.
Operaţiunea de ridicare a maşinii cu macaraua la etajul 57 a necesitate o muncă de precizie la mare înălţime, dar şi o echipă de 8 oameni.
Partea bună e că blocul, aflat la etapa finală de construcţie, avea macaraua încă instalată, aşa că logistica a fost mai uşoară.
Însă, odată pusă în interiorul apartamentului, maşina nu va mai avea alte opţiuni decât de a sta nemişcată acolo, privind la priveliştea superbă. Dar asta înseamnă că-şi va irosi potenţialul ingineresc în rol de piesă de mobilier.
McLaren Senna GTR are un motor V8 biturbo de 4,0 litri şi 825 CP. Producţia acestui model e limitată la doar 75 de exemplare, deci valoarea lui în timp ar trebui să crească. E greu de estimat, însă, cât de mult va creşte valoarea acestui McLaren care va sta nemişcat în acest penthouse. Teoretic, dacă va fi ţinut suficient de mult, la un moment dat va avea statut de capsulă a timpului şi şi-ar putea merita efortul de a fi scos din apartament, cu toate complicaţiile logistice aferente. Până atunci, însă, va fi cu siguranţă imposibil de furat sau de accidentat, decât în vreun scenariu de tipul filmului Tower Heist.
Vezi mai jos şi un scurt video din Australia cu operaţiunea de ridicare a maşinii la etajul 57.
0
3,644
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!