Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Un Suzuki Cappuccino din anii 90, cu motor 0,6 turbo, trece prin transformări în încercarea de a deveni la fel de puternic ca Mazda MX-5

22 Mai 2023 - 13:11
Redacţia PiataAuto.md
Aşa cum spuneam şi anterior despre Suzuki Cappuccino, maşina asta ar fi argumentul din anii 90 că motoare turbo de cilindree mică şi doar 3 cilindri în ecuaţie nu sunt o noutate, ci au existat încă acum 25-30 de ani. În cazul Japoniei, cilindreea lor de maxim 660 cm cubi a fost dictată de clasificarea în categoria de kei car. Însă cu ajutorul unei turbine şi a unei greutăţi reduse, acest Suzuki promitea o adiere de sportivitate cândva, pe care autorii unui canal de YouTube vor să o ducă la un nivel mult mai serios, comparabil cu Mazda MX-5.
Marea întrebare e ce poţi face cu un motor turbo de 3 cilindri, atât de mic, încât să-i creşti puterea semnificativ? Din fabrică acesta dezvolta cam 64 CP, iar prezentatorul menţionează că ţinta ar fi să aducă motorul la cel puţin 100 CP. Totuşi, după primele teste dyno şi primele rescrieri a unităţii ECU, devine clar că o asemenea cifră e prea optimistă pentru acest motor.
Aşa că au urmat transformări succesive, de la controlul turbinei la schimbarea timpilor de distribuţie şi combustie, iar rezultatul final care a putut fi obţinut a fost de 85 CP. Pare puţin, dar asta înseamnă cu 21 CP mai mult decât era iniţial, ceea ce, la 64 CP de start înseamnă plus o treime de putere.
Totuşi, în pregătirea maşinii pentru a-i face faţă unei Mazda pe circuit, ea a mai primit şi noi amortizoare şi arcuri, dar şi noi frâne, care ar trebui să-i compenseze lipsa de putere. Toată experienţa e interesantă şi prin prisma faptului că Suzuki Cappuccino e una din cele mai ieftine maşini pe care le poţi găsi azi pe piaţă, deci, ar putea fi atractivă pentru cei care caută ideea unei sportivităţi simple şi elementare, cu bani foarte puţini şi cu ceva creativitate pentru a-i creşte performanţa de facto.
Vezi toate aceste transformări de creştere a performanţei în video-ul de mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter