(VIDEO) Un şofer de BMW ignoră 4 copii pe trecerea de pietoni, la aceeaşi zebră din Chişinău unde acum o lună s-a produs un accident cutremurător

2 Mai 2023, 09:01
Redacţia PiataAuto.md
Din păcate, există şoferi care nu trag învăţăminte nici măcar din tragediile cutremurătoare, care lasă profund îndurerată o ţară întreagă, precum cea de la sfârşitul lunii martie, când o copilă de 12 ani a fost lovită de un troleibuz pe o trecere de pietoni de pe bulevardul Mircea cel Bătrân din Chişinău şi şi-a pierdut viaţa. Pe exact aceeaşi trecere, ieri, un BMW Seria 7 a fost surprins ignorând cu tupeu 4 copii care traversau strada.
Şoferul de BMW nu doar că nu a oprit la trecere, copii aflându-se deja pe carosabil, pe prima bandă, ci i-a ocolit niţel spre stânga, doar pentru ca nu cumva să oprească. BMW-ul nu avea viteză mare, dar în nicio clipă pedala de frână nu este apăsată, semn că şoferul pur şi simplu nu avea intenţie să oprească în faţa pietonilor, preferând să facă manevre ocolitoare în loc să respecte una din regulile de bază în trafic.
Şi e trist că situaţia se întâmplă în timp ce alături, pe trotuar, încă nu s-au uscat florile şi jucăriile aduse în memoria copilei de 12 ani din accidentul menţionat mai sus. Nici măcar această amintire tristă nu acţionează ca un semnal de alarmă şi de prudenţă sporită.
Şi din păcate, trecerea de pietoni pe trei benzi continuă a fi una cu risc major pentru pietoni, mai ales din cauza faptului că o trecere nedirijată de pietoni trebuie să existe doar acolo unde e câte o singură bandă pe sens, toate celelalte având nevoie de elemente suplimentare de securitate, precum semafor, denivelări sau alte elemente, aşa cum indicam într-un articol în care analizam în detaliu problema trecerilor din Moldova. Până atunci, din păcate, diferenţa dintre dacă ajunge sau nu cu bine acasă un copil poate fi făcută de tupeul sau neatenţia unui şofer.

Vezi întreaga situaţie surprinsă ieri în video-ul de mai jos.

Sursa video: Facebook / grupul GBM.Online
0
1,417
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!