(VIDEO) VW Passat B8 este cel mai fiabil dintre toate generaţiile modelului, în viziunea mecanicilor

30 Mai 2023, 15:35
Redacţia PiataAuto.md
A trecut multă vreme de când nu am auzit despre mecanicii autori ai unui canal de YouTube din Belarus, însă în trecut aceştia publicau filmuleţe destul de avizate despre problemele tehnice ale unor motoare sau întregi modele, concluziile fiind obţinute de obicei din statistici de adresări în service şi vânzări de piese de schimb, or, aceştia muncesc în special cu maşini la mâna a doua, de toate vârstele. Acum aceiaşi autori au publicat un video în care declară că VW Passat B8 e cel mai fiabil dintre toate generaţiile modelului şi explică în detaliu de ce.
Ideea principală ar fi că germanii au reuşit să înlăture majoritatea problemelor la aceleaşi componente care erau prezente pe generaţiile B6 şi B7, iar astfel maşina a devenit mult mai puţin problematică. Chiar şi statisticile de mici recall-uri sunt modeste, cu doar 6 campanii minore de mici corecţii.
Chiar şi motorul 1,4 TSI a scăpat de problemele renumite anterioare, iar versiunea ACT cu deconectare a cilindrilor are distribuţie pe lanţ şi, surprinzător, ar fi cea mai longevivă dintre toate. Şi până şi versiunea plug-in hibridă, care foloseşte acelaşi propulsor de 1,4 litri, funcţionează ireproşabil, spun aceeaşi mecanici, care criticau adeseori anterior motoarele grupului VW.
Aceştia fac referinţă şi la motorul succesor de 1,5 litri, care ar fi şi mai bun, pentru că foloseşte injecţie combinată, nu doar directă, dar şi multipoint, şi astfel valvele rămâne curate pe un timp îndelungat.

Dar Passat nu ar fi complet fără menţionarea motoarelor TDI, şi, fel de surprinzător, şi ele sunt ireproşabile aici, funcţionând mult timp cu minime intervenţii de mentenanţă de obicei. Acestea ar putea merge şi peste 500 mii km fără probleme, iar distribuţia trebuie schimbată la maxim 200 mii, sau mai timpuriu dacă maşina e condusă într-un regim mai intens.
Cutiile de viteze manuale sunt absolut lipsite de probleme. Cutiile DSG sunt de 4 tipuri la număr, în funcţie de puterea şi cuplul motorului. Mecanicii atenţionează şi cum anume se schimbă corect uleiul în cutiile DSG, în ambele compartimente, în special la cutia DQ200.
O posibilă problemă ar putea apărea la rezervorul sistemului de răcire, dar există mici trucuri de prevenţie pentru asta.

Cea mai costisitoare piesă consumabilă e volantul, care costă scump, de obicei peste 1.000 dolari în versiune originală, şi trebuie schimbat relativ des mai ales la motoarele diesel cu cuplu mai mare şi mai ales la versiunile cu tracţiune integrală. Anume aici ar putea fi partea cea mai deranjantă pentru unii proprietari, dar oricum durata de viaţă e de peste 100-140 mii km. Mecanicii mai amintesc şi despre necesitatea de a schimba cu regularitate uleiul în diferenţial, pentru a păstra durata de viaţă a sistemului 4x4.
Până şi un posibil sunet la caseta de direcţie are, de fapt, o soluţie simplă, cu intervenţii minime de manoperă, fără schimbări de piese majore. Şi aceeaşi longevitate e remarcată şi pe suspensie, cu costuri minime de schimburi ale bucşelor şi fără alte probleme majore.
Deci, surprinzător, dar se pare că generaţia B8 e una extraordinar de reuşită şi de lipsită de probleme în service, deşi multe alte motoare, cutii şi, în general, modele ale VAG erau criticate anterior. Vezi totul în video-ul de mai jos, în care îţi recomandăm să incluzi subtitre cu traducere automatizată în limba dorită.
0
19,060
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!