(VIDEO) Volvo publică un film educativ de siguranţă rutieră pentru copii, în care îndrumă mult mai realist la prevenirea accidentelor

17 Mai 2023, 12:01
Redacţia PiataAuto.md
Chiar dacă Volvo Cars şi Volvo Trucks sunt două companii diferite, care produc maşini în primul caz şi camioane în al doilea, acestea au o istorie comună şi o predilecţie puternică spre siguranţă. Astăzi Volvo Trucks a publicat un film educativ de siguranţă pentru copii, în care explică şi îndrumă mult mai realist cum pot fi prevenite accidentele rutiere şi care ar trebui să fie un comportament demn de urmat pe străzile unui oraş pentru micuţi.
Menţionăm „mult mai realist” mai sus, pentru că Volvo nu operează cu termeni precum „pietonul e întotdeauna corect şi are dreptul de a merge liber pe zebră”, sau că „şoferul e întotdeauna vinovat” dacă se întâmplă un accident pe zebră. Dimpotrivă! Volvo explică, de exemplu, că un pieton trebuie neapărat să OPREASCĂ înainte de a porni să traverseze drumul, acea oprire oferind timp şoferului să-l observe, să-i perceapă intenţia şi să oprească.
Pe lângă asta, Volvo îndrumă copiii ca înainte de a traversa să aibă un contact vizual cu şoferul de camion sau de maşină, pentru a se asigura că sunt văzuţi. În cazul camionului e şi mai important, pentru că dacă tu nu poţi vedea ochii şoferului, e foarte probabil că nici el nu te poate vedea pe tine, iar aici e suficient să ne amintim de accidentul grav din Leţcani, România, de acum câteva săptămâni, când un şofer de camion a pornit pe zebră pur şi simplu pentru că nu a văzut un tată cu copii traversând deja.
Chiar şi după contactul vizual cu şoferul, Volvo îndrumă copii să facă din mână şoferului, pentru ca acesta să le răspundă şi astfel să confirme că i-a văzut şi mai sigur.
Mai mult ca atât, tot Volvo spune că nici aşa încă nu poţi fi absolut convins că traversarea e sigură, şi ilustrează situaţia când un alt automobil ar putea merge alături de camion, prin urmare şi asta trebuie luat în considerare inclusiv de pieton.
Filmul celor de la Volvo mai îndrumă copii şi cum să fie atenţi la camioanele mari atunci când circulă cu bicicleta, mai ales în intersecţie, învăţându-i despre zone oarbe şi alte riscuri ce pot exista. Iar pe lângă toate, la început le mai explică acestora şi cum e munca de şofer de camion, şi ce tipuri de camioane există, toate aceste elemente de la începutul filmuleţului fiind menite să le ofere copiilor ceva curios la început, pentru ca aceştia să perceapă mai bine îndrumările de siguranţă de la mijlocul şi sfârşitul video-ului.
Deci, oricât de evidente ar părea aceste îndrumări şi explicaţii, Volvo le-a pus atât de bine şi clar într-un singur film educativ, încât acest video ar merita văzut de toţi copii, împreună cu adulţii, pentru a aduce un pic de siguranţă în plus în casa fiecăruia!
0
3,681
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!