(VIDEO) Volvo spune cum e să treci vama de două ori într-o zi cu un camion electric şi să conduci întreaga zi la distanţă lungă

3 Mai 2023, 14:36
Redacţia PiataAuto.md
Volvo e primul producător de camioane din lume care produce deja în serie, pe linia de asamblare, camioane electrice, nu prin conversii manuale alături, în halele fabricilor, iar asta i-a permis producătorului suedez să fie lider la vânzări de camioane electrice în Europa. Şi deoarece Volvo are deja un camion electric de distanţe lungi în gamă, FH, există deja mai multe camioane care au ajuns în flotele companiilor de transport. În ianuarie, o primă călătorie de distanţă lungă, de 3.000 km, a unui şofer din Elveţia până în Spania şi înapoi cu un Volvo FH Electric a stârnit un impact deosebit, întrucât şoferul indica şi părţile bune, dar şi chinurile prin care a trecut timp de o săptămână. Acum, cei de la Volvo au decis să arate chiar ei cum ar trebui să arate în viaţa reală o zi de condus la distanţe lungi cu Volvo FH Electric, cu două traversări de hotar într-o singură zi.
Cei de la Volvo au filmat experienţa unei livrări cu un camion electric Volvo, făcută de Jesper, un şofer de munceşte de 18 ani la compania Erikssons Akeri din Suedia, companie care deţine 95 camioane şi 125 remorci şi totodată primul lor camion electric Volvo FH.
Misiunea a început în orăşelul Tomelilla, de unde camionul electric trebuia să conducă spre portul Helsinborg, să încarce de acolo 20 de tone de apă minerală şi să o transporte spre Copenhaga. După descărcare, camionul trebuie să revină în Tomelilla.
Acesta a pornit cu bateria plină, dar cu remorca goală şi după 103 km parcurşi, camionul mai avea 71% baterie la gol. La depozitul portului a încărcat 34 de palete cu apăşi a pornit spre Copenhaga, iar următoare secţiun traseul pare să nu fi făcut nicio diferenţă în consum prin faptul că remorca era plină de această dată, or, după 220 km parcurşi în total, camionul mai avea 38% baterie, consumând încă 33% baterie pentru 117 km.
După ce a descărcat în Copenhaga, a mers să ia prânzul cât camionul a fost pus la încărcare, timp de 45-50 minute. De fapt, camionul a stat la încărcare 52 minute şi şi-a adus bateriile la 83%, ceea ce a fost suficient pentru a mai conduce până seara.
Astfel, la finalul zilei, după 335 km parcurşi, cu o încărcare de 52 minute, şoferul a avut 4 ore şi 37 minute de timp efectiv de condus, iar camionul a ajuns la final cu 45% de baterie. A traversat două hotare, dar, desigur, nu sunt vămi din cele în care să stai ore în şir.
Vezi toată experienţa în video-ul de mai jos. Poţi include subtitre profesioniste în engleză sau automatizate în altă limbă din comenzile player-ului.
0
1,989
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!