Cum arată ultima porţiune în construcţie a traseului M3 Chişinău-Giurgiuleşti din sudul Moldovei

9 Iunie 2023, 10:38
Redacţia PiataAuto.md
Traseul M3 din Moldova este tot mai aproape de etapa de finalizare, fiind una din cele mai importante artere ce va conecta Chişinăul cu mai multe oraşe din sudul Moldovei, dar şi cu cel mai sudic punct al ţării, portul Giurgiuleşti. Datorită felului în care e proiectat, din Chişinău până în Giurgiuleşti acesta va trece prin doar 5 localităţi, tot restul traseului fiind extraurban.
Foto: Cu oranj e indicat traseul M3 în forma sa nouă

Anul trecut au fost lansate porţiunile dintre Porumbrei şi Cimişlia a acestui traseu, dar şi centura Comratului. Acum se mai lucrează la ultimele două porţiuni. Una din ele prevede reabilitatea traseului deja existent, care trece prin sau pe lângă Comrat, Congaz, apoi Balabanu, Aluatu şi şi Chirilovca.
Iar celălalt segment care se apropie de finalizare e mult mai impunător, întrucât prevede construcţia de la zero a 31,1 km de traseul nou, în zone în care nu a existat drum niciodată.
Foto: Cu roşu e indicat porţiunea de traseu M3 care cuprinde în mare parte sectoare noi, construite de la zero

După cum relatează cei de la ASD, toate lucrările esenţiale au fost deja făcute, acum lucrându-se la un sens giratoriu de lângă Vulcăneşti, dar şi la lucrări auxiliare precum amenajarea canalelor de scurgere a apelor pluviale, aplicarea marcajului rutier sau montarea indicatoarelor.
Tot ASD anunţă că antreprenorul care execută aceste lucrări, compania Automagistral Pilven, promite ca până la sfârşitul lunii iulie să fie finalizate în întregime lucrările, astfel încât traseul să poată fi deschis circulaţie şi astfel întreg traseul M3 să poată fi considerat finalizat.
0
6,553
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!