(VIDEO) Acesta e noul Porsche Mission X, hypercar-ul electric care vrea să devină cel mai rapid model de serie, cel puţin pe Nurburgring

9 Iunie 2023, 07:57
Ilie Toma
În cadrul ceremoniei de marcare a aniversării de 75 de ani ai Porsche, producătorul german a lansat modelul său de hyper performanţă pentru o nouă epocă, electrică. Este, dacă vrem, un soi de Carrera GT al timpurilor noastre, sau un 918 Spyder al uneori vremuri în care nimic nu mai poate concura cu performanţa electrică, mai ales atunci când ingineria acesteia e făcută de ingineri care ştiu ce înseamnă precizie şi greutate redusă.
Acum, noua creaţie are statut oficial de prototip, însă îşi anunţă din start de a deveni cel mai rapid model pe Nurburgring, iar asta implică inevitabil şi transformarea sa în model de serie, care poate fi înmatriculat şi condus pe drumurile publice.
Porsche Mission X are uşi cu deschidere de tip foarfecă, în stilul bolizilor Porsche de la Le Mans şi nu în zadar şi numele de Mission X aminteşte de expresia folosită drept slogan de Porsche în participările anterioare din această cursă legendară, unde tot Porsche deţine întâietatea la numărul de curse câştigate. Iar prezentarea de astă noapte se sincronizează perfect şi cu apropiata cursă de la Le Mans din 2023, care va avea loc în week-end, deci cu începere de mâine, unde Porsche revine în forţă, alături de alţi producători notorii, odată cu schimbarea regulilor şi transformarea bruscă a cursei din acest an într-una din cele mai palpitante din ultimii mulţi ani.
Maşina asta ştie ce înseamnă aerodinamică, şi de dragul ei şi roţile sunt de dimensiuni diferite, de 20 ţoli în faţă şi 21 ţoli în spate, spune Porsche. Ea ştie ce înseamnă şi greutate redusă, tocmai de asta foloseşte pe larg fibra de carbon drept material, pe lângă plasticul ranforsat cu fibră de carbon. Şi, pe lângă asta, Mission X aduce şi un design absolut nou pentru Porsche, cu o emblemă actualizată la 75 ani, cu semnături vizuale noi pentru luminile faţă şi spate.
Iar fibra de carbon o face şi uşoară. Porsche nu anunţă încă greutatea exactă, sau puterea, dar spune că 1 cal-putere va avea de propulsat 1 kg, iar acest raport de 1 CP/kg e considerat un apogeu suprem chiar şi pentru maşinile cu propulsie convenţională. În lumea maşinilor electrice, să atingi asta e ceva şi mai impresionant!
Porsche nu anunţă câte electromotoare va avea noua maşină, dar noi credem că vor fi 4 la număr, şi mai credem că acest Porsche va îngloba o parte din experienţa inginerească a celor de la Rimac Nevera, în care Porsche a investit atât de mult timp. Dacă vrem, a venit cumva şi timpul celor de la Rimac să le facă un gest de mulţumire celor de la Porsche şi probabil multe din soluţiile superbe dezvoltate pentru Rimac vor fi transpuse sau chiar perfecţionate aici.
Bateria şi sistemul electric, spre exemplu, funcţionează la tensiune şi mai mare, de 900V, în loc de 800V, iar asta va permite o putere de încărcare şi mai mare şi un timp de încărcare mai mic. Bateria e poziţionată în principal în zona din spatele scaunelor şi va da concentrarea necesară de greutate pe centrul maşinii, similară cu cea dintr-un hypercar cu motor median.
Deci, e în clar o maşină cu inginerie gândită până în cel mai mic detaliu, până la ultimul Watt, care are toate ingredientele de a deveni cea mai rapidă de serie din lume!
Vezi mai jos şi un video cu noul Porsche Mission X.
0
2,068
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!