(VIDEO) Cum arată şi cât de rapid e iahtul Lamborghini cu două motoare V12 diesel, care consumă 875 litri/100 km

8 Iunie 2023, 13:38
Redacţia PiataAuto.md
De ceva timp, Lamborghini are în oferta sa nu doar supercar-uri fascinante, ci şi o ediţie limitată să super yacht, considerat a fi cel mai puternic şi mai rapid iaht compact din lume. De fapt, ambarcaţiunea e produsă de Tecnomar în colaborare cu Lamborghini şi, dacă supercar-urile Lamborghini au motoare V12, atunci şi iahtul a păstrat ideea de motoare V12, doar că a făcut uz de două asemenea motoare, diesel, de o cilindree imensă de 24,0 litri fiecare!
Sunt motoare marine de origine MAN, create special pentru a fi puse pe iahturi de lux. Şi scot 2.000 CP fiecare, din cei 24,0 litri, astfel că iahtul Lamborghini are 4.000 CP la îndemâna sa! Cuplul maxim al fiecărui motor e de 6.520 Nm, cu un total de 13.040 Nm.
Cu o asemenea forţă, iahtul Lamborghini poate atinge o viteză maximă de 63 de noduri, adică 117 km/h. Poate părea o cifră mică în lumea maşinilor, însă în cea a iahturilor, e o cifră mai mult decât impresionantă. Tot la 63 e limitat şi numărul de exemplare produse, iar întrucât fiecare din aceste iahturi costă peste 5 milioane de euro, vânzările lor decurg cumva într-un ritm de trap, nu de galop.
Iar Lamborghini a publicat de curând un nou video cu acest iaht, de fapt cu 4 exemplare ale iahtului, care-şi demonstrează capacităţile pe ape. Apropo, un fapt interesant al acestui iaht super rapid e consumul. Tecnomar anunţă că iahtul are rezervoare ce însumează 3.500 litri de motorină, iar cu această cantitate, autonomia e de doar 400 km. Un simplu calcul ne arată că asta înseamnă un consum de 875 litri/100 km! Sigur, în lumea ambarcaţiunilor acest consum se exprimă în alte unităţi de măsură, dar efectiv această cantitate de diesel va fi consumată de acest iaht ca el să navigheze 100 km pe ape!
Vezi mai jos şi video-ul celor de la Lamborghini.
1
2,983
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!