(VIDEO) Cursa de la Le Mans împlineşte 100 ani, iar Patrick Dempsey povesteşte istoria ei şi a participării Porsche de-a lungul timpului

2 Iunie 2023, 10:58
Redacţia PiataAuto.md
În acest an, cursa de la Le Mans împlineşte 100 de ani din momentul când a avut loc prima ediţie, în anul 1923. Fireşte, nu au fost 100 de ediţii între timp, pentru că au existat câţiva ani de pauză în istorie, din cauza războiului în mod special, dar cursa de 24 de ore de la Le Mans a devenit cu siguranţă una ce stă în vârful piedestalului motorsportului. E despre anduranţă mecanică, a unor maşini care galopează câteva mii de kilometri timp de 24 de ore aproape întrerupere, la turaţii maxime. Dar e şi despre rezistenţa umană a piloţilor şi inginerilor din echipele participante.
Cei de la Hagerty, împreună cu Patrick Dempsey, au creat un film superb despre istoria Le Mans şi despre istoria participării Porsche în această cursă de-a lungul timpului. Pentru mulţi dintre noi, Patrick Dempsey e doar un actor de la Hollywood, dar, de fapt, e şi un mare pasionat de curse auto, ajungând şi să concureze la Le Mans în 2013, cu un Porsche, iar deţine şi o echipă de motorsport ce-i poartă numele, Dempsey Racing. Şi de nenumărate ori Patrick Dempsey şi-a declarat admiraţia faţă de motorsportul de anduranţă în general şi faţă de cursa de 24 de ore de la Le Mans ca unul din simbolurile absolut a ceea ce poate însemna motorsportul. Prin urmare, Patrick Dempsey e unul din cei mai potriviţi oameni să figureze în rol de narator în acest film.
Foto: Imagine de la prima cursă Le Mans din 1923

Iar filmul propriu-zis dă o perspectivă clară şi plenară a cursei şi a modului în care a evoluat ea, de la primele curse în care dominau britanicii, până la ani 30 şi succesele Alfa Romeo. În anii 50 modelele Ferrari şi Jaguar erau cele care dominau cursa, dar în întreaga istorie a cursei, Porsche a fost producătorul care a luat cele mai multe titluri generale de învingător. Şi totul a început cu anul 1951 pentru Porsche, an în care, la prima lor participare, aceştia au luat deja victoria în clasa lor de maşini. Şi acea primă maşină victorioasă, cu numărul 46, mai există şi azi în SUA şi e condusă în acest film.
În video vorbesc şi marii piloţi care au adus victorii pentru Porsche de-a lungul timpului, inclusiv Jacky Ickx şi alţii.
Într-un cuvânt, video-ul de mai jos e o creaţie superbă, care să ungă privirea şi sufletul oricărui pasionat auto!
Vezi totul mai jos.
0
1,115
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!