(VIDEO) Întrecere între un VW, un BMW şi un Porsche cu motoare de 2.0, 3.0 şi 4.0 litri

1 Iunie 2023, 10:11
Redacţia PiataAuto.md
E aproape incredibil că o maşină sport europeană mai poate avea în zilele noastre un motor de 4,0 litri, aspirat natural, dar Porsche 718 Cayman GTS are un asemenea motor, de 6 cilindri boxer, care scoate 400 CP. Maşina mai e avantajată de poziţionarea mediană a motorului, dar şi de greutatea redusă, dar până şi cu toate aceste avantaje, canadienii au decis să o pună într-o întrecere directă cu alte două maşini sport, de 2,0 litri şi 3,0 litri
Maşina de 3,0 litri e un BMW M2, motorul căreia a turboaspirat şi scoate 460 CP, dar ea cântăreşte cu peste 200 kg mai mult decât Porsche. E un model la fel de adorat, însă, pentru acceleraţii şi precizie, aşa că e un concurent redutabil.
Iar maşina de 2.0 litri e un VW Golf R, la puterea căruia a umblat un atelier de tuning şi a adus-o la 446 CP. VW-ul e şi mai uşor decât BMW, fiind cu doar vreo 70 kg mai greu decât Porsche. Aşadar, cine poate învinge aici? Ah da, Golful e 4x4, în timp ce celelalte maşini sunt cu tracţiune spate, deci miza e şi mai mare, nu?
Rezultatul a fost neaşteptat şi surprinzător. La start de pe loc, BMW a rămas departe în urmă, iar Porsche a învins, urmat îndeaproape de VW. La start din mişcare, dimpotrivă, BMW a plecat departe în faţă şi le-a lăsat pe cele două să lupte între ele, VW-ul ajungând ultimul.
Au urmat şi comparaţii pe circuit, dar rezultatele sunt foarte curioase cu siguranţă. Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
3,580
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!