(VIDEO) Noua Tesla Model S Plaid Track Package a stabilit un nou record pe Nurburgring

4 Iunie 2023, 09:16
Redacţia PiataAuto.md
Acum o lună, Tesla anunţa lansarea versiunii Track Package pentru Model S Plaid, care aducea în sfârşit corecţiile necesare pentru ca acest sedan de 1.020 CP să poată stăpâni puterea sa imensă într-o manieră cât de cât decentă. Pentru că anterior sute de voci spuneau despre această maşină electrică, că ar fi genială la acceleraţiile în linie dreaptă, dar frânele se topesc imediat, iar greutatea mare dădea inevitabil efectul fizic de a fi greu controlabilă în viraje. Acum această nouă versiune electrică a bătut un nou record pe Nurburgring.
În primul rând Model S Plaid Track Package a primit frâne ceramice, care nu se mai supraîncălzesc şi pot ţine în frâu maşina, ceea ce permite frânarea mult mai tardivă înainte de un viraj şi astfel obţinerea timpilor mai buni pe circuit. În al doilea rând, maşina e cu 100 kg mai uşoară decât un Plaid normal, datorită bateriilor mai dense, care oferă aceeaşi capacitate, dar sunt mai uşoare. Şi, pe lângă toate, şi viteza maximă a maşinii a fost crescută până a 330 km/h, deci la peste 200 mile pe oră.
Cu aceste actualizări, toţi fanii Tesla aşteptau şi recordurile pe circuite ale noii versiuni. Şi astă noapte Tesla a anunţat cu mare fast că Model S Plaid Track Package a marcat recordul de cea mai rapidă maşină electrică de serie pe Nurburgring, înregistrând un timp de 7:25,23.
Pentru comparaţie, rezultatul anterior îi aparţinea lui Porsche Taycan Turbo S şi fusese stabilit în august 2022, fiind de 7:33,3. Deci, Tesla a spulberat de această dată Porsche la o diferenţă majoră, de 12 secunde, record care va fi greu de bătut de Porsche deja. Dar asta până vine şi Rimac Nevera pe circuit, probabil.
Vezi mai jos video-ul cu turul lui Tesla Model S Plaid Track Package.
0
2,896
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!