Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Italienii de la Pininfarina au lansat B95 Barchetta, o maşină electrică de 4,4 milioane de euro, cu motoare de Rimac

18 August 2023 - 12:27
Redacţia PiataAuto.md
Italienii de la Pininfarina tocmai au lansat un nou hypercar electric, cu putere copleşitoare, dar au ales să o fac printr-o caroserie care aminteşte de una din cele mai speciale variaţii de forme create în Italia — Barchetta. Ideea de bază a acestei caroserii vine din asocierea ei cu o barcă şi presupune lipsa unui acoperiş, chiar şi retractabil, iar în partea din faţă nu trebuie să existe un parbriz înalt cu montanţi, ci maxim un parbriz coborât sau, şi mai bine, un deflector de vânt, astfel încât curenţi să fie direcţionaţi în sus. Adeseori barchetele se conduc cu echipament special care acoperă faţa, sau cel puţin ochelari de vânt, iar uneori şi cu cască. La ce performanţă are noua barchetta electrică de la Pininfarina, e preferabil să se opteze pentru o cască, probabil!
Şi asta pentru că noua Pininfarina B95 poate accelera de la 0 la 100 km/h în mai puţin de 2 secunde! E teritoriul Rimac, vom spune, dar aici nu e vorba doar de dorinţa de a fi similari de în performanţe, ci efectiv de 4 electromotoare de pe Rimac Nevera, care asigură propulsa acestei maşini, la fel cum se întâmplă şi pe modelul Battista al celor de la Pininfarina.
Pe noua B95 Barchetta, motoarele vor livra 1.900 CP în total, şi 2.340 Nm, fiind alimentate de la o baterie uriaşă, de 120 kWh. Autonomia omologată în regim normal de condus e de 476 km, ceea ce înseamnă că se mizează pe un consum mediu de 25 kWh/100 km, însă e cât se poate de clar că acest consum va sări cu mult în sus în momentele când cele 4 electromotoare vor trage o putere de 1.400 kW din baterie, sau 1,4 MW.
Viteza maximă e anunţată ca fiind de peste 300 km/h. Maşina ar putea rula şi mai repede, dacă tot are motoare de Rimac, dar curenţii aerodinamici ar provoca deja deranjamente serioase pentru un şofer neprotejat de un parbriz.
Aşadar, toată ingineria maşinii e croată, în esenţă, iar italienii i-au desenat formele cu iscusinţă. Şi rezultatul e fenomenal, fiind una din cele mai frumoase maşini, în esenţă, create de Pininfarina de mult timp încoace.
Combinaţii de culori, combinaţii de texturi — sunt o mulţime de asemenea elemente care condimentează proporţiile excelente ale acestei maşini, făcând din ea o bijuterie de colecţie!
E cumva greu să ne imaginăm cum se poate colecţiona o maşină electrică, pentru că bateria trebuie menţinută la un nivel optim de încărcare pe termen lung. Dar maşina asta e atât de specială la design şi performanţe, încât îşi merită acest rol în istorie. Iar când ne gândim că preţul de achiziţie va fi de 4,4 milioane de euro fără taxe şi vor fi produse doar 10 asemenea maşini, nu e posibil să gândim altfel despre decât ca despre o bijuterie de colecţie!
Aşa că rămâne să vedem cum o vom percepe şi colecţionarii de maşini. Va fi la fel de interesant să vedem peste 10, 20 sau 30 de ani dacă preţul acestei maşini de colecţie va creşte, sau dimpotrivă, va scădea din cauza vârstei bateriei sau a alor parametri care ar putea deveni depăşiţi de timp. Cert e că acum se vor găsi cu siguranţă 10 oameni în lume, care vor vrea să dea 4,4 milioane pe ea.
Vezi mai jos şi un scurt video cu noua Pininfarina B95 Barchetta.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter