Accident grav între două autocare şi un camion pe drumul E70 din Teleorman, România, cauza aparentă ar fi o depăşire a unuia din autobuze

22 Septembrie 2023, 10:34
Redacţia PiataAuto.md
Un accident deosebit de grav s-a produs astă dimineaţă pe drumul E70, între localităţile Bujoreni şi Prunaru din judeţul Teleorman, România. În accident au fost implicate două autocare, care aveau în total, conform informaţiilor preliminare, peste 60 de persoane la bord, dar şi un camion, cap tractor cu semiremorcă. În urma impactului, camionul şi unui din autocare au luat foc.
Din fericire, nu există oameni care să-şi fi pierdut viaţa în acest accident, cel puţin până la ora redactării acestui articol. Există, însă, mai mulţi răniţi, inclusiv răniţi grav, care au plecat spre Bucureşti cu două elicoptere SMURD. În total, 4 oameni ar fi răniţi mai grav, însă la locul accidentului au venit 14 ambulanţe SMURD, plus alte câteva din judeţul Teleorman. A fost activat planul roşu de intervenţie.
Pompierii au intervenit în stingerea incendiului, care a cuprins, aşa cum spuneam, unul din autobuze, dar şi cabina camionului.
Din poziţionarea vehiculelor, se poate vedea că autobuzul care a ars e poziţionat pe contrasens, iar camionul, neavând unde să se ferească din cauza autobuzului care circula regulamentar pe banda sa, a luat stânga în ultimul moment, lovind parţial frontal autobuzul care îi venea în întâmpinare, dar totodată şi zona spate a autobuzului care circula regulamentar.
Toate astea ne fac să estimăm că ar fi vorba de o depăşire neasigurată a şoferului din autobuzul care a ieşit pe contrasens. O oprire a autobuzului din faţă, cu o manevră de ocolire a celui din spate, e puţin probabilă din cauza lipsei de acostament din zonă şi a prezenţei barierelor. Iar întrucât cele două autobuze sunt atât de aproape unul de celălalt, e improbabilă şi o eventuală adormire la volan şi deviere a traiectoriei. Cu siguranţă, însă, şoferii vor putea spune mai multe în cadrul anchetei poliţiei, pentru a avea o cauză exactă stabilită oficial.
0
1,592
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!