(VIDEO) Un Rivian electric cu 4 electromotoare a tractat şi scos un camion greu cu macara dintr-un şanţ

8 Octombrie 2023, 08:57
Redacţia PiataAuto.md
Pick-up-urile electrice precum Rivian au avantajul unor puteri cumulative imense şi a unui cuplu livrat instantaneu, iar controlul electronic al acestor motoare le permite să-şi menţină aderenţa bine şi să livreze o forţă uriaşă de tractare. În cazul lui Rivian, această forţă vine de la 4 electromotoare, care sunt şi mai eficiente în a o transpune pe teren. De curând, chiar şeful Rivian a publicat un video filmat întâmplător, prin care una din maşinile produse de compania sa a salvat situaţia unui camion greu cu macara, care nimerise într-un şanţ.
Oficial, un asemenea Rivian are 835 CP, 1.230 Nm şi poate tracta 4.990 kg, deci practic 5 tone. Totuşi, în acest caz Rivian a putut traca în marşarier, în rampă, un camion care cântăreşte minim vreo 26-29 tone, la utilajul greu pe care-l are instalat.
Din imagini se aude că şi camionul a ajutat cu forţa motorului său, mai ales la câteva secunde după start, dar momentul de început a fost crucial, întrucât camionul ajuns în şanţ nu avea aderenţă la roţi şi motorul său împingea în gol. Aşa că ajutorul dat de pick-up-ul electric a fost decisiv în acest caz şi a evitat chemarea unui camion de tractare specializat.
Şeful Rivian, RJ Scaringe, i-a mulţumit proprietarului pentru curaj, pe care l-a menţionat drept M. Isaac, şi se pare că acesta e mândru de performanţa maşinii produse de compania sa, mai ales în contextul în care Tesla Cybertruck e doar la un pas de începutul producţie la scară largă şi a livrărilor pentru clienţi. Tesla, apropo, va avea o capacitate de tractare mai mare, însă ceilalţi concurenţi, precum Hummer EV şi Ford F-150 Lightning, au cifre mult mai mici.
Vezi tractarea efectuată de Rivian în video-ul de mai jos.
0
9,329
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!