Chinezii de la Chery anunţă că au creat cea mai aerodinamică maşină din lume, cu o formă inspirată din cea a peştelui ton

3 Noiembrie 2023, 11:01
Redacţia PiataAuto.md
Chinezii de la Chery anunţă o creaţie surprinzătoare, ce pretinde a fi cel mai aerodinamic automobil din lume. Acum vorbim de un prototip, însă ideea e ca acesta să ajungă în producţie cu exact aceeaşi formă şi coeficient aerodinamic. Şi dacă marea majoritate a maşinilor care puneau accent maxim pe aerodinamică, încă de la Aurel Persu şi Paul Jaray încoace, menţionau că forma unei picături de apă e cea mai perfectă pentru aerodinamica unei maşini, chinezii spun că au obţinut rezultat şi mai bune cu o formă inspirată din peştele ton.
Maşina a fost dezvoltată într-un tunel aerodinamic şi testată acolo, dar beneficiul principal pare să fie nu de la mici cizelări, ci de la forma generată cu inspiraţiile din lumea subacvatică.
Iar acum Chery anunţă că a atins un coeficient aerodinamic de doar 0,168. Asta ar însemna că atunci când intră în producţie, noul model Chery îl va detrona şi pe Lightyear One, dar şi pe renumitul GM EV1 din anii 90.
Totuşi, trebuie să menţionăm că Aptera, electromobilul cu încărcare de la soare, pretinde a avea un coeficient aerodinamic mai mic, însă deocamdată fără vreo testare oficială într-un tunel aerodinamic.
Foto: Aptera

Noul model chinezesc, care pretinde acum recordul, va fi unul cu propulsie electrică şi cu performanţe sporite.
Iar pe lângă asta, chinezii au anunţat că vor lansa circa 15 modele electrice în viitorul apropiat. Deci, se pare că încă un producători chinez îndoielnic până de curând, a devenit azi brusc demn de ascultat.
0
13,102
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!