(VIDEO) Youtuber-ul care şi-a înscenat prăbuşirea propriului avion de dragul vizualizărilor a fost condamnat la închisoare în SUA

8 Decembrie 2023, 13:37
Redacţia PiataAuto.md
La sfârşitul lunii decembrie 2021, un youtuber pe nume Trevor Jacob, fost olimpic şi totodată pilot licenţiat, a publicat un video în care anunţa că avionul său s-a prăbuşit, iar în video acesta voia să lase impresia că a survenit o problemă în aer, deasupra unei zone nelocuite muntoase, care l-a impus să abandoneze avionul şi să sară din el cu paraşuta, după care avionul s-a prăbuşit. Foarte convenabil, avionul avea camere montate din toate unghiurile comode de filmat, iar pilotul avea încă de la început o paraşută îmbrăcată pe el, fapte care au dat de bănuit piloţilor profesionişti, apoi şi autorităţilor.
Deja în ianuarie 2022 majoritatea profesioniştilor din domeniu erau de părere că totul a fost o înscenare, iar pilotul ar trebui anchetat şi pedepsit, întrucât a periclitat intenţionat securitatea aviatică şi a impus echipe de salvatori şi investigaţie să vină la locul incidentului.
N-a durat mult până Administraţia Federală a Aviaţiei din SUA a ajuns la concluzia că accidentul a fost o înscenare, de dragul vizualizărilor. Doar că înscenarea unui accident aeronautic e o faptă penală în SUA, aşa că autorităţile federale au continuat investigarea cazului, pentru a-l duce la capete de acuzare clare şi o judecare în instanţă a acestuia. Între timp, youtuber-ul a recunoscut public înscenarea şi şi-a cerut scuze pentru fapta sa negândită.
Acum acest caz a ajuns la final, iar instanţa a constatat că pilotul se face vinovat şi va sta într-o închisoare federală. Ulterior, judecătorul a fost cel care a decis termenul exact, iar diapazonul acestui termen era uriaş, de la unul minim până la tocmai 30 de ani de închisoare. Până la urmă, judecătorul a fost ceva mai indulgent şi i-a stabilit un termen de 6 luni într-o închisoare federală, termen care ar trebui să-i dea o lecţie pentru totdeauna lui şi oricărui altcuiva care ar mai vrea vreodată să pericliteze siguranţa aviaţiei prin asemenea înscenări.
Iar video-ul său cu prăbuşirea avionului nici măcar nu a adunat vreun număr record de vizualizări, comparându-l cu sacrificiul în costul avionului şi tot ce a urmat — doar puţin peste 4 milioane de vizualizări. Recent, Trevor a publicat un ultim video înainte de a merge la închisoare, spunându-şi regretele şi îndemnându-i pe alţii să nu-i repete faptele neinspirate, şi totodată spunând şi ce a învăţat el însuşi din toată această situaţie care-l va marca pe viaţă.
Vezi ambele video-uri mai jos — cel cu prăbuşirea avionului şi cel publicat recent.
1
2,781
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!