(VIDEO) Noul Mercedes AMG GT, sportcar-ul V8 creat să concureze cu Porsche 911, a fost învins detaşat şi de 911 Turbo S, şi de Audi R8

21 Iunie 2024, 12:48
Redacţia PiataAuto.md
De fiecare dată când lansează un nou sportcar compact cu siluetă de coupe, Mercedes alimentează zvonurile că acesta va concura direct cu Porsche 911, iar noul Mercedes AMG GT părea cel mai bine echipat să facă asta. Modelul a debutat în vara anului trecut şi era unul din puţinele modele actuale Mercedes care a fost lansat cu un motor V8 pur, fără electromotoare şi sisteme hibride, iar toată filosofia modelului mustea de ideea pasiunii puritane de altă dată. Şi totuşi, modelul a fost învins detaşat într-o întrecere directă cu Porsche 911 Turbo S, dar şi cu Audi R8 V10, un model mult mai vârstnic de altfel.
Da, aparent Mercedes AMG GT are o putere ceva mai mică, de 585 CP, faţă de 650 CP ai lui Porsche, dar are un motor mai mare, de 4,0 litri, şi doi cilindri în plus şi e doar problema inginerilor Mercedes că n-au ajustat acest motor să livreze şi el vreo 65 CP în plus, or, Aston Martin a putut scoate din el 707 CP. Şi apoi, şi Mercedes AMG are tracţiune integrală, deci aparent ar trebui să poată lupta de la egal la egal.
Doar că noul model Mercedes e uimitor de greu, chiar dacă nu are sisteme hibride la bord şi nu e unul electric. Cântăreşte 2.130 kg fără vreo explicaţie clară de ce, în timp ce Porsche 911 cântăreşte doar 1.640 kg, deci au aproape 500 kg mai uşor! Din nou, e problema inginerilor Mercedes că n-au ştiut să ţină kilogramele acestui model în frâu.
Iar Audi R8 V10 e prezent în ecuaţie doar pentru a arăta că şi performanţa de acum mulţi ani poate fi în continuare mai impresionantă decât un model nou atât de greu. Audi are 620 CP, dar are tracţiune spate, deci luptă mai mult pentru aderenţă şi start şi ar avea şanse mai mici în faţa unui Mercedes.
Şi inevitabilul s-a produs, spre dezamăgirea cruntă a fanilor Mercedes. Noul AMG GT a fost ruşinos de departe faţă de celelalte două modele, chiar dacă e cel mai nou dintre ele şi cumva a fost creat special pentru a concura cu 911.
Concurează, însă nicidecum nu învinge, iar Porsche se catapultează vizibil înainte faţă de Mercedes de fiecare dată.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
5,405
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!