Două noi feriboturi electrice vor fi produse la şantierul naval din Galaţi pentru a fi livrate în Toronto, Canada

29 Septembrie 2024, 17:37
Redacţia PiataAuto.md
Industria constructoare de nave din România mai are parte de o comandă emblematică, urmând să producă la şantierul naval al celor de la Damen din Galaţi două feriboturi propulsate electric pentru a fi livrate în Toronto, Canada. Designul acestor feriboturi a fost dezvoltat în ultimii doi ani d compania Concept Naval din Quebec, în cooperare cu Damen şi viitorul proprietar al celor două feriboturi, oraşul Toronto.
Feriboturile au 50 metri lungime şi o lăţime de 13 metri. Deşi carena de bază e aceeaşi, unul din feriboturi va fi destinat transportului de vehicule şi pasageri, în timp ce altul va avea rol de a transporta doar pasageri şi biciclete, fără vehicule motorizate luate la bord.
Canadienii spun că au ales Damen, dar şi şantierul naval de la Galaţi, datorită experienţei devenit deja notorii în industrie a acestui şantier naval din România în construcţia de nave bazate pe tehnologii complexe moderne, despre care am scris cu fiecare ocazie relevantă.
Prin urmare, aşa cum spuneam şi anterior, România şi câteva din şantierele sale navale şi-a câştigat o reputaţie impecabile în construcţia celor mai moderne şi specializate nave din lume.
Damen nu anunţă specificaţiile tehnice ale feriboturilor electrice, însă distanţele pe care le au de parcurs cele două ambarcaţiuni sunt foarte mici, între zona centrală din Toronto şi insulele centrale, deci propulsia electrică poate fi realizată cu uşurinţă pe baza bateriilor.
Desigur, e foarte importantă şi asigurarea capacităţii de încărcare de mare putere pe termen scurt, cât timp feriboturile sunt acostate la fiecare terminal.
Acum mai multe luni, noi am filmat un video la bordul unuia din primele feriboturi electrice din lume, dintre Danemarca şi Suedia, care avea deja 5 ani în operare, fiind proiectat să încarce doar câteva minute la fiecare oprire.
0
140
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!