(VIDEO) Aceasta e o reconstrucţie a legendarului Mercedes AMG Red Sau, cu un substrat tehnic modern neaşteptat

29 Septembrie 2024, 11:40
Redacţia PiataAuto.md
Divizia AMG a celor de la Mercedes îşi datorează apariţia şi succesul său unui legendar Mercedes roşu, creat de fondatorii săi Hans Werner Aufrecht şi Erhard Melcher în 1971, la doar 4 ani de la fondarea companiei independente AMG. Acel Mercedes roşu era un AMG SEL 6.8, poreclit mai apoi „Red Sau” sau „porcul roşu”, care şi-a făcut debutul public şi a câştigat cursa de 24 ore de la Spa-Francorchamps, fapt care a însemnat imediat un salt imens în recunoaşterea internaţională a numelui AMG. Acea maşină avea pe atunci 420 CP la activ şi a rămas în istorie un simbol, iar de 50 de ani încoace pasionaţii tot încearcă să creeze replici ale acestui bolid legendar.
Ceea ce vedem în aceste imagini e un bolid construit de S-Klub LA, o companie care a ales un substrat tehnic modern şi neaşteptat pentru acest model.
La început, s-a căutat o maşină donatoare de caroserie, în acest caz fiind vorba de un 300 SEL, al cărui proprietar începuse deja să lucreze la o transformare în modelul legendar.
Cei de la S-Klub, însă, au demontat caroseria şi au separat-o de trenul de rulare şi au montat-o peste trenul de rulare şi interiorul unui Mercedes-AMG C63 S din generaţia W205, ultima care mai avea motor V8.
De aici încolo, odată ce a avut loc un asemenea mariaj între un substrat tehnic modern şi caroseria clasică, nu mai era obligatoriu să se păstreze micile detalii originale, aşa că autorii au recurs la mici accente proprii, precum inserţiile din fibră de carbon sau sistemul de eşapament mai special.
A apărut şi o continuare inferioară a părţii frontale, care completează faţa oarecum privată de bara de protecţie a originalului, dar care era unul din elementele distincte ale acestei legende.
Există faruri cu LED-uri acum, arcurile roţilor şi roţile sunt mai late, lăsate la vedere în spate, iar întreaga maşină are o poziţie tipică de bolid de motorsport pe circuit.
Interiorul e unul modern, însă, şi contrastează cu exteriorul clasic. Totul ar putea să pară organic, dar parcă liniile de design ale interiorul ului lui W205 nu se prea potrivesc cu acest AMG clasic, aşa că mulţi dintre noi ar putea avea o uşoară disonanţă.
Aşadar, în timp ce unii ar putea spune că o asemenea combinaţie e un sacrilegiu, alţii ar putea aprecia că tocmai substratul tehnic modern face această maşină mai uşor de utilizat în viaţa de zi cu zi, ca ea să poată fi condusă mult şi intens fără grija aia specială tipică unei maşini clasice.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
168
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!