Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Un youtuber din Norvegia a măsurat autonomia în viaţa reală a SUV-ului electric Mercedes-AMG EQE 53

27 Septembrie 2024 - 15:04
Redacţia PiataAuto.md
n youtuber din Norvegia, specializat în testări avansate şi măsurări cu maşinile electrice, a măsurat acum şi autonomia în viaţa reală a SUV-ului electric Mercedes-AMG EQE 53 4MATIC+. Pe lângă asta, condusul maşinii a relevat şi multe din micile ciudăţenii ale acestui model electric.
Printre elementele ciudate, pe care le are modelul şi pe care producătorul le anunţase cu text mărunt la lansare, sunt faptul că puterea maximă e disponibilă doar pe interval foarte scurt de timp şi doar dacă nivelul de încărcare a bateriei e de peste 70%.
Iar în mod normal puterea pe care o primeşte maşina e doar 85% din cea declarată, pentru a încerca să se maximizeze autonomia acestui vehicul de 2,7 tone.
Ei bine, atunci când se activează regimul Sport+, maşina constată că ar nevoie să-şi încălzească bateria la un nivel mai optim pentru a putea scoate puterea necesară din ea. Iar când se merge la încărcare, bateria intră în regim de precondiţionare doar dacă se setează în navigare staţia de încărcare, activarea manuală a acestei opţiuni fiind imposibilă.
Bateria poate fi încărcată doar cu 170 kW maxim, iar de cele mai multe ori atinge în jur de 150 kW, ceea ce e de două ori mai puţin decât modelele Hyundai, spre exemplu. Iar toate aceste limitări vin din cauza faptului că bateria şi sistemul electric aferent al acestui model de performanţă nu funcţionează nici pe 800 volţi nici măcar pe 400 volţi, ci pe 328 volţi. Iar întrucât puterea e produsul dintre tensiune şi intensitatea curentului, e clar de ce apar aceste limitări fizice permanente şi anume de asta spunem adeseori că Mercedes a făcut maşinile sale electrice luxoase şi confortabile, dar superficiale în ingineria lor de bază a propulsiei electrice.
Ei bine, autonomia acestui model a fost de 449 km în condiţii ideale de 90 km/h, iar la 120 km/h, cifra totală a autonomiei a scăzut la 326 km, deci o diferenţă enormă între doar 30 km/h viteză.
Mai mult ca atât, dacă ar să luăm în calcul utilizarea realistă a 75% din baterie, pentru a nu sta la încărcări până la 100% şi a nu ajunge la următoarea staţie cu 0%, atunci autonomia utilizabilă ar fi de doar 292 km la 90 km/h şi de 212 km la 120 km/h.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter