Poliţia din Austria a confiscat un Bugatti Chiron şi i-a suspendat permisul şoferului pentru că acesta conducea cu viteză prea mare în Viena

29 Martie 2025, 09:25
Redacţia PiataAuto.md
Un austriac în vârstă de 38 de ani a fost surprins joi de un radar al poliţiei când apăsase pedala de acceleraţie a unui Bugatti Chiron pe care-l conducea şi a atins 123 km/h pe renumita Ringstrasse din Viena, acolo unde limita de viteză e una de 50 km/h, tipică pentru mediul urban din Austria. Poliţia era poziţionată în apropierea clădirii parlamentului cu un radar mobil pentru a prinde vitezomanii, dar cu siguranţă nu se aştepta să prindă tocmai un Bugatti de 1.500 CP, rulând cu o asemenea viteză pe o stradă urbană, iar toată situaţia a dus la confiscarea maşinii în valoare de aproape 3 milioane de euro, informează publicaţia austriacă Heute.
Bineînţeles, Bugatti a fost tras imediat pe dreapta după ce a fost prins de radar. Şoferul austriac a încercat din start să spună că maşina nu-i aparţine lui, ci unul amic din Germania.
Desigur, şi faptul că maşina poate accelera foarte uşor, în doar 2,5 secunde de la 0 la 100 km/h, face ca orice apăsare mai puternică a acceleraţiei să o ducă rapid dincolo de limitele unei viteze urbane, dar asta nu e o scuză în faţa legii.
Prin urmare, poliţia a fost foarte dură cu şoferul, întrucât legea îi permite nu doar să amendeze sau să le suspende permisul şoferilor care depăşesc semnificativ viteza, ci şi să le confişte maşinile.
În acest caz, şoferul s-a ales imediat cu permisul suspendat pe termen nedeterminat, perioada exactă urmând a fi decisă la finalizarea cazului.
Dar şi superbul Bugatti Chiron a fost confiscat prin ordinul poliţiei, fiind chemat un camion cu platformă şi evacuat de la faţa locului. Legea din Austria spune că aceste maşini confiscate pot fi vândute ulterior la licitaţie.
Atunci când maşina nu aparţine proprietarului, procedurile pot fi ceva mai lungi şi mai complicate, dar într-un final maşina poate ajunge oricum la licitaţie, iar şoferul devine responsabil de plata pagubelor către proprietarul de jure al automobilului. Asta poate duce la procese suplimentare ce-i vizează pe cei doi, ce implică stabilirea gradului de responsabilitate al fiecăruia, dar în general şoferul e cel care se alege cu povara de a-i rambursa proprietarului valoarea maşinii sau de a încerca să o cumpere de la licitaţie înapoi pentru a-i returna maşina proprietarului.
Toate astea sunt mai simplu de realizat când e vorba de o maşină de 30 mii, 50 mii, sau chiar 100 mii euro. Dar când maşina valorează 3 milioane euro, lucrurile devin extrem de complicate şi pot duce la executări silite uriaşe.
2
82,398
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!