(VIDEO) Honda a suspendat trei SUV-uri Passport cu o macara, pentru a demonstra cât de rigidă e structura lor, spre deosebire de Tesla Cybertruck

28 Martie 2025, 13:45
Redacţia PiataAuto.md
La sfârşitul anului trecut, Honda a dezvăluit noua generaţie a SUV-ului Passport, care a preluat o siluetă de offroader clasic, urmând tendinţa dată de unele modele precum Lexus GX şi Toyota Land Cruiser Prado. Acum noul model se află la startul carierei sale de vânzări, iar producătorul nipon a fost neaşteptat de curajos, suspendând trei SUV-uri Passport de pe o macara, pentru a demonstra cât de rigidă e structura lor şi punctele de remorcare.
Cele trei maşini au fost legate una de alta şi ridicate de o macara cu un braţ de 43 metri lungime. Prinderea maşinilor a avut loc din punctele speciale de tractare, pe care le au modelele de serie, atât în faţă, cât şi în spate.
Japonezii anunţă că aceste puncte de remorcare sunt făcute din fontă, fiind proiectate pentru a putea susţine greutatea maşinii, pentru operaţiuni uşoare de remorcare sau tractare în offroad. De fapt, acele puncte de tractare au fost proiectate de ingineri să reziste dublul faţă de greutatea proprie, ca să aibă o rezervă imensă!
E o aluzie clară la Tesla Cybertruck, deci, care nu şi-a putut susţine nici măcar greutatea de tractare pe care o are omologată şi s-a rupt cu tot cu o bucată din cadrul său într-un experiment de acum câteva săptămâni.
Honda, însă, a ridicat în aer 3 maşini tocmai pentru a demonstra că maşinile sale rezistă conform promisiunilor. Maşina de sus a rezistat să susţină alte două maşini în spatele său, iar punctele de prindere din faţă au susţinut greutatea a 3 maşini în aer, inclusiv prima maşină!
Producătorul nipon a fost suficient de transparent să dea şi detaliile tehnice ale organizării experimentului. Toate 3 SUV-uri sunt de serie, din cele produse la fabrica Honda din Alabama. Uleiurile au fost scurse, pentru a evita revărsări nedorite, iar cutia de viteze a fost pusă în poziţie N.
Bara de protecţie a primei maşini, celei de sus, a ajuns la 100 picioare, deci la 30,5 metri înălţime. Punctele de prindere ale acestei maşini au susţinut o greutate de 14.000 livre, adică 6.340 kg.
Versiunile care au participat în acest experiment sunt Honda Pilot TrailSport, cele echipate cu suspensie mai capabilă în offroad şi cu accesorii suplimentare de tractare. Însă maşinile au fost identice celor pe care le poate cumpăra oricine din această serie.
Ca un asemenea SUV să reziste unui asemenea experiment, mai ales în cazul maşinii de mai sus, atât punctele de prindere trebuie să reziste, cât şi întreaga structură a maşinii, de la punctul de contact din faţă a cel din spate, or, acea maşina a avut de susţinut nu doar pe ea, ci şi alte două maşini suspendate.
Şi în video-ul său, Honda face lux de amănunte, despre câţi mm grosime are fiecare piesă importantă în această ecuaţie şi cum anume e fixată. Din nou, deşi japonezii sunt discreţi să nu numească Tesla în experimentul lor, simpla menţionare a exact acestor calităţi cheie, care au dus la eşecul Tesla, e o aluzie mai mult decât evidentă pentru un contrast imens în felul în care e construită această Honda, faţă de Tesla Cybertruck.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
1
46,470
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!