Prima pagină  »  Ştiri  »  Noua Mazda 3 MPS isi face aparitia in curand
3 FEBRUARIE 2009, 12:38
1,519
0
Noua Mazda 3 MPS isi face aparitia in curand
De Ilie Toma
0
Japonezii continua sa tot lanseze noi versiuni din gama noii generatii Mazda 3. Dupa ce a fost prezentata publicului versiunea sedan si hatchback a modelului, iata ca a venit momentul si versiunii “de rasa”, si anume Mazda 3 MPS. Si asa cum japonezii au vandut peste 2 milioane de exemplare din prima generatie a modelului – o cifra deloc neglijabila – noua generatie Mazda 3 pastreaza in mare parte scheletul tehnic al precedentei, aici aplicandu-se expresia “de ce sa modifici ceva care este excelent”.

Nici sub capota noii Mazda 3 MPS nu a aparut nici o schimare – avem acelasi motor DISI Turbo de 2.3 litri, care livreaza 260 CP. Noua generatie promite insa mai multa emotie si placere in condus, pentru a transmite si mai bine esenta filosofiei “Zoom-Zoom” a celor de la Mazda. De asemenea, s-a lucrat si la reducerea consumului si a emisiilor de CO2, pentru a indeplini standartele Euro 5.

Tot in spiritul grijei fata de mediul inconjurator, apare o noutate, de aceasta data, in gama Mazda 3. Este vorba de Mazda 3 i-stop, care dispune de sistem inteligent de start/stop, care va opri motorul in traficul aglomerat urban, atunci cand acesta nu va fi solicitat. Sisteme similare exista deja pe foarte multe modelele din gamele altor producatori, dovedindu-se destul de eficiente in scaderea consumului de combustibil. Inginerii de la Mazda anunta o economie de pana la 12% in consumul de carburant, datorata noului sistem. Apropo, motorul care va fi instalat sub capota noii Mazda 3 i-stop este un 2.0 MZR DISI adaptat.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!