Prima pagină  »  Ştiri  »  Noul Audi A4 Allroad Quattro - Un automobil ce nu cunoaste
16 FEBRUARIE 2009, 13:22
1,753
0
Noul Audi A4 Allroad Quattro - Un automobil ce nu cunoaste margini
De Redactia PiataAuto.md
0
Un automobil ce nu cunoaste margini, asa este prezentat Noul Audi A4 Allroad Quattro, un "frate" al lui Audi A4 Avant. Peste tot abunda linii drepte finisate cu curbe rafinate, iar profilul coborat al acoperisului ne sugereaza o silueta asemanatoare cu cea acoupe-urilor, detalii care impun o eleganta sportiva acestui model. Grila radiatorului, compusa din linii verticale cromate, bara de protectie accentuata de gurile de racire a franelor fata ii redau acestui automobil o identitate unica.

Din denumire ne putem usor da seama ca noul Audi A4 Allroad este unul cu o tractiune integrala permanenta, care poate face fata cu usurinta atat asfaltului, cat si regiunilor off-road, producatorul asigurindu-ne ca posesorul acestui autovehicul nu va simti nici o diferenta de confort intre cele doua medii.

Din start noul Audi A4 Allroad Quattro este inzestrat cu o serie de tehnologii prin care isi impune respectul fata de rivalii sai, ca de exemplu : o gama vasta de propulsoare econome, dar mult mai puternice , moderna transmisie S-tronic, cat si multiple sisteme de asistare, ce ii vor usura sarcina soferului.

Audi A4 Allroad are o caroserie noua, compusa din un aliaj ultra puternic dar si foarte usor, care ii da acestuia o greutate mai mica in timp ce caracteristicile de rigiditate sunt imbunatatite. De asemenea, si siguranta in cazul unui impact este una sporita, pasagerii fiind protejati de o serie de bare metalice amplasate pentru a spori siguranta acestora in cazul accidentelor rutiere.

Dimensiunile noului A4 Allroad Quatro sunt destul de impunatoare, acesta masurind in lungime 4.72 m, 1.84 m in latime, 1.5 m in inaltime, si avand un ampatament de 2.81 m. Reesind din aceste date, putem intui ca si marimile portbagajului sunt generoase, acesta masurand standart 490 litri, dar putand fi usor marit prin rabatarea scaunelor spate, pana la impresionnta marime de 1430 litri, cu o lungime maxima de 1.78 m.

Odata ajunsi in habitaclul Noului Audi A4 Allroad Quatro putem observa calitatea remarcabila a materialelor folosite , functionalitatea multiplelor sisteme prezente la bordul masinii, dar si spatiul generos din interior, favorizat de dimensiunile mari ale masinii. Cat despre scaune, acestea sunt actionate electric, iar modelul sport al acestora oferaun suport lateral sporit soferului in curbe. Tot pentru scaune a fost prevazut un sistem de incalzire, precum si unul de racire in zilele toride de vara.

Initial, Audi va oferi 3 tipuri de motoare - unul pe benzina si 2 motoare diesel. Acestea vor impune respect datorita performantelor excelente, capacitatilor de economie, dar si a rulajului lin.

Motorul de 2 litri TFSI pe benzina, votat ca Motorul Anului cu mai multe ocazii, genereaza 350 Nm intre 1500 si 4500 rpm cu impresionantii 211 CP. Acesta propulseaza automobilul pana la 100 km/h in 6.9 secunde, pana la o viteza maxima de 230 km/h, avand un consum mediu de 8.1 litri!

Motorul de 2 litri TDI, succesorul celui mai efficient motor diesel produs vreodata, genereaza si el 350 Nm intre 1750 si 2500 rpm cu o putere de 170 CP, avand un consum mediu de 6.4 litri. Audi Allroad Quattro 2.0 TDI, ajunge in 8.9 sec pana la 100 km/h, cu posibilitatea de a ajunge la un maximum de 213 km/h.

Cel mai puternic este motorul 3 litri TDI, un V6 ce produce 240 CP, ce transmit 500 Nm la o turatie intre 1500 si 3000 rpm. Motorul de 3 litri TDI impreuna cu transmisia S line propulseaza noul Audi A4 Allroad in doar 6.4 s pina la 100 km/h ajungand la un maxim de 236 km/h, consumul mediu fiind de 7.1 litri. Toate 3 motoare se supun normelor europene EURO 5.

Motorul de 2 litri TDI transmite puterea sa catre o transmisie manuala cu 6 rapoarte, iar cel de 2 litri TFSI si 3 litri TDI isi transmit puterea catre dinamica si eficienta transmisie S tronic cu 7 rapoarte.

Sasiul noului Audi A4 Allroad este unul din factorii prin care acesta se deosebeste de Audi A4 Avant. Fiind din aluminiu, acesta are o greutate mult mai mica, iar frinele cu diametru de 16 inch garanteaza o stopare rapida in caz de necesitate.

Pe teren off-road, Audi se bazeaza pe sistemul ESP, dar si pe Offroad Detection (ORD) un sistem ce identifica automat suprafata de rulare si ajusteaza ESP-ul pentru ca acesta sa fie mai efficient. Pe asfalt conducatorul poate alege comportamentul suspensiei in dependenta de preferinte si tipul de rulaj: confort, standart sau sport.

Audi A4 Allroad va avea echipari standart generoase, precum discuri din aliaj usor de 17 inch, faruri anti-ceata, instalatie de spalare a farurilor, climat control automat, frana de mana electro-mecanica si un sistem audio cu CD player.

Optional el mai poate fi echipat cu o multitudine de sisteme inovative precum: faruri cu xenon (inclusiv tehnica LED pentru lumina de zi), plafon panoramic electric, ingeniosul sistem de climatizare tri-zonal, scaune ventilate si multe altele.

Audi A4 Allroad Quattro va aparea in showroom-urile europene in aceasta vara.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!