Prima pagină  »  Ştiri  »  Ssang Yong are sanse sa supravietuiasca
13 FEBRUARIE 2009, 02:57
1,713
0
Ssang Yong are sanse sa supravietuiasca
De Ilie Toma
0
Acum cateva saptamani a fost anuntat falimentul producatorului coreean... Criza economica, disponibilitatea tot mai mica a resurselor de creditare pentru intretinerea operatiunilor de producere, au facut la linia de productie a celor de la Ssang Yong sa opreasca pentru un termen nedeterminat, iar sefii sa declare compania in faliment.

Totusi, de curand a rasarit o raza de speranta pentru fanii marcii coreene, dar si pentru cei implicati direct in cadrul companiei. O instanta de judecata coreeana a emis o decizie prin care companiei Ssang Yong Motor ii este oferita o perioada de gratie in fata creditorilor sai, timp in care ar trebui sa fie restructurate radical toate operatiunile companiei, in asa fel incat aceasta sa poata redeveni viabila. Ssang Yong a fost acuzat de detinerea unei game de modele prea putin diversificate, si, probabil, in timpul imediat urmator, vor urma planuri de largire a gamei de modele cu noi modele, daca aceste lucruri vor fi posibile si din punct de vedere economic. Va amintim ca in primavara lui 2008, Ssang Yong prezentase conceptul unui sedan de lux, anuntand ca in urmatorii cinci ani vor fi lansate pana la 20 de modele noi sub sigla marcii coreene.

Totusi, decizia curtii coreene are si implicatii foarte stricte. Desi Ssang Yong Motor are acum o protectie legala in fata creditorilor, curtea l-a numit pe fostul presedinte al Hyundai Motor, Lee Yoo-il, precum si pe vice-presedintele responsabil de finante din cadrul Ssang Yong, in calitate de co-administratori legali.

Ssang Yong Motor urmeaza sa prezinte un plan de reabilitare pana in luna iunie a acestui an. Decizia a fost salutata de cei 7200 de angajati ai producatorului, dar si de creditori, care au astfel sansa recuperarii sumelor investite.

In 2007, Ssang Yong indicase cifre destul de bune, inregistrand profit. Totusi, criza financiara din 2008 si agravarea ei catre sfarsitul anului a facut situatia producatorului coreean foarte dificila. Dupa cum afirma reprezentantii companiei „hotararea Curtii este o veste extrem de buna pentru noi, dupa o perioada de incertitudini. Suntem siguri ca restructurarea nu va fi usoara, insa este necesara pentru a obtine un Ssang Yong mai puternic si mai competitiv, astfel incat sa putem privi cu incredere provocarile viitorului”.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!