Prima pagină  »  Ştiri  »  DeZir, conceptul ce aduce schimbarea pentru Renault
6 IULIE 2010, 10:34
1,301
0
DeZir, conceptul ce aduce schimbarea pentru Renault
De Constantin Mihalachi
1
GALERIE FOTO (14 IMAGINI)
Renault a prezentat de curand un nou concept, formele caruia le va dezvalui pentru prima data in public la Salonul Auto de la Paris. Numele prototipului este DeZir, iar la fel ca conceptele pe care promite sa le prezinte in scurt timp producatorul francez, DeZir ne ofera o inchipuire despre cum vor arata in viitor modelele de serie Renault, cele care potrivit constructorului vor dobandi un stil mult mai emotional.

DeZir va aduce schimbarea pentru Renault, si acest fapt este dovedit si de noul slogan al marcii “Drive the Change”. Prin rezultat francezii adopta un nou limbaj de design, la baza caruia stau trei cuvinte simbolice care ne comunica viziunea marcii franceze asupra viitoarelor modele – simplu, senzual si cald. Aceasta schimbare este una logica, mai ales ca la carma departamentului de design a venit un nou sef, si anume Laurens van den Acker, un olandez cu o experienta uriasa in spate, care in trecut a desenat pentru Bugatti, Audi, Ford si Mazda.

Renault DeZir este un concept cu doua locuri caracterizat de linii fluide, pe care de altfel francezii promit sa le vedem in scurt timp pe urmatoarele modele ale companiei. Aditional, Dezir poate fi recunoscut dupa arcurile inaltate ale rotilor, grila enorma de culoare neagra dominata pe centru de logoul Renault, farurile subtiri cu forma liniara si tehnologie LED, usi de tip “gullwing” ce se deschid in directii opuse sugerand astfel armonia “yin si yang”, si nu in ultimul rand, jantele enorme de 21 inch.

Interiorul demonstreaza la randul sau un design si mai dramatic, acesta fiind inspirat de cockpit-urile avioanelor de lupta. Scaunele de culoare alba tapitate cu piele de calitate inalta, sunt “strapunse” de elementele rosii ce vin sa semnifice pasiunea.

Cat priveste partea tehnica, asa cum ii sta bine unui concept modern, Renault DeZir este propulsat de o unitate electrica, ce va fi regasita pe modelele electrice de serie Renault Z.E. Cu o putere de 150 CP si 226 Nm, electro-motorul este montat central pentru o distributie cat mai perfecta pe punti a greutatii. Alimentat cu energia stocata in bateriile Litiu-Ion ce ofera o raza de rulare de 160 km, electro-motorul accelereaza conceptul in doar 5 secunde pana la 100 km/h, unde 50 km/h sunt atinsi in doar 2 secunde, iar viteza maxima atinsa este de 180 km/h.

Renault DeZir va putea fi admirat la standul companiei de la Salonul Auto din Paris ce se va desfasura in Octombrie 2010.
 
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!