Un producător din Austria a lansat panourile fotovoltaice roşiatice pentru acoperişuri cu oale ceramice clasice, ca acestea să se potrivească estetic

10 Mai 2024, 13:27
Redacţia PiataAuto.md
Producătorii de panouri solare din Europa au parte de vremuri dificile din cauza concurenţei crâncene pe piaţă, cauzată de producătorii chinezi şi panourile mult mai ieftine şi adesea mult mai productive ale acestora. De asta, cei din Europa sunt nevoiţi să găsească nişe inedite şi neexplorate anterior unde ar putea aduce o valoare unică. Sonnenkraft, o companie din Austria care e şi unul din primii producători de panouri fotovoltaice din lume, operând din 1991, a lansat panourile fotovoltaice roşiatice pentru acoperişurile cu oale ceramice, ca acestea să se potrivească estetic.
Noile panouri au denumirea de Terracotta şi sunt concepute în primul rând pentru a fi compatibile cu spiritul estetic al oraşelor europene cu multe edificii istorice şi clasice, care au acoperişuri de oale. Panourile negre de până acum ştirbeau din armonia vizuală a acestor edificii, fapt pentru care erau adeseori interzise sau nu erau dorit de proprietari. Acum, însă, aceste panouri ar trebui să fie mult mai convingătoare.
Cadrul exterior al panourilor e făcut din aceeaşi culoare, astfel încât integrarea lor pe acoperişuri să fie practic neobservată de cei din jur. În unele oraşe, datorită culorii identice cu ceramica, aceste panouri ar deveni automat permise, spun creatorii, iar în altele permisiunea va fi mai uşor de obţinut, în timp ce tabloul final va fi unul mult mai armonios.
Panourile sunt similare tehnologic cu cele obişnuite, doar că au un material suplimentar în componenţa lor, care să dea această culoare. Parametrii tehnici ai unui modul sunt şi ei relativi similari cu alte panouri, un modul având 400 W putere.
Aceste panouri sunt produse în Austria, deci în UE, şi nu sunt importate din China, fapt care ar trebui să servească drept un atribut de convingere a europenelor care ţin la monumentele istorice, la tradiţia europeană şi la industria proprie.
Pe lângă asta, panourile au straturi duble superioare, pentru rezistenţă sporită şi au clasa 4 de rezistenţă la grindină, aici sugerându-se că aceste elemente ar diferenţia calitatea unor panouri produse în Austria faţă de altele chinezeşti. Preţul noilor panouri nu e anunţat, dar estimam că acesta va fi probabil uşor mai scump decât panourile standard produse de Sonnenkraft, care sunt deja mai scumpe decât celelalte. Înainte de publicarea articolului am reuşit să primim şi informaţia despre preţul noilor panouri fotovoltaice — un modul va costa 320 euro, ceea ce e cam cu 50% mai mult decât un panou obişnuit al aceleiaşi companii.
1
4,138
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!