Suzuki nu va mai vinde maşini în SUA
7 Noiembrie 2012, 14:14
Suzuki a anunţat că va renunţa la piaţa Statelor Unite ale Americii, după o prezenţă de peste 30 de ani. Divizia sa americană a şi demarat procedura de recunoaştere a falimentului, iar în curând marca japoneză se va retrage din SUA.
Motivele sunt de ordin economic, în mod firesc. Vânzările slabe şi gama de modele neatractivă pentru publicul american au condus la o scădere tot
mai drastică de vânzări în ultimii ani, astfel încât de la începutul anului 2012 şi până acum Suzuki abia de a vândut puţin peste 20,000 de automobile.
Retragerea mărcii Suzuki de
pe piaţa americană se referă doar la
automobile, în timp ce alte produse Suzuki – precum motocicletele, quadraciclele şi motoarele de bărci – vor continua să fie vândute în SUA. Totuşi, Suzuki îi asigură pe proprietarii americani actuali ai maşinilor Suzuki că îşi va onora în continuare obligaţiile care revin din garanţie şi va asigura disponibilitatea pieselor de schimb.
Cea mai bună regiune pentru Suzuki este, fără îndoială, Asia. În India, spre exemplu, aproximativ 3 din 5 maşini care circulă pe drumurile publice sunt de marcă Suzuki, în timp ce în cota
vânzărilor de autoturisme noi Suzuki deţine în India o cotă de peste 50%.
PiataAuto.mdIlie Toma
3
2,328
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!