Volvo reduce timpul de încărcare a bateriilor la 90 minute
7 Noiembrie 2012, 14:49
Suedezii de la Volvo testează în acest moment un sistem de încărcare a bateriilor, care ar putea reduce timpul necesar încărcării acestora la o valoare formidabilă de doar 90 minute.
Acest nou sistem de încărcare operează de până la 6 ori mai rapid decât cele implementate astăzi pe modelele electrice.
Cea mai mare problemă în populariza-
rea automobilelor electrice este aşa
numita “anxitate a autonomiei” –
fenoment cunoscut ca frică a
posesorului că va rămâne fără energie în momente nepotrivite, fiind nevoit ulterior să petreacă ore în şir pentru a-şi reîncărca maşina. În cazul noului
sistem, nu doar timpul total al încărcării este redus, ci şi timpul încărcării rapide parţiale. Spre exemplu, 30 minute sunt suficiente pentru a încărca un Volvo suficient cât să parcurgă alţi 80 km.
Noul sistem de încărcare este testat pe modelul Volvo C30 Electric. Acesta operează cu reţele trifazice, dar este suficient de compact, încât să încapă cu uşurinţă la bordul unei maşini. Încărcătorul oferă două regimuri de funcţionare. În primul regim acesta este conectat la o reţea cu 3 faze şi asigură un timp total de încărcare de 90 minute şi unul parţial de 30 minute. În cel de-al doilea regim, încărcătorul poate fi conectat şi la o reţea standard de 230 V, caz în care o încărcare completă poate dura între 8 şi 10 ore.
PiataAuto.mdIlie Toma
2
2,101
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!