GM şi Ford dezvoltă în comun transmisii automate cu 9 şi 10 trepte!
16 Aprilie 2013, 14:49
În ciuda concurenţei, Ford şi General Motors, îşi continuă cooperarea în ceea ce priveşte transmisiile automate. Mai recent, marele concerne americane au semnat un acord, ce prevede dezvoltarea în comun o nouă generaţie inovatoare de transmisii automate cu 9 şi chiar 10 rapoarte!

Cu noile cutii de viteze automate vor fi echipate autoturismele, crossover-urile, SUV-urile şi pick-up-urile, ambelor companii. Astfel, acestea vor fi utilizate pentru automobile cu tracţiunea faţă, spate şi integrală.

Principalele avantaje ale acestei cooperări este faptul că noile transmisii vor îmbunătăţi dinamica şi consumul automobilelor, iar dezvoltarea lor comună va reduce timpul de producere şi costurile de dezvoltare mai mult decât de două ori, decât dacă acestea ar fi fost dezvoltate de către ambele companii separat.

Dar acesta nu este primul proiect comun Ford şi GM. Anterior, companiile au co-dezvoltat transmisia
automată cu 6 trepte pentru automobile cu tracţiunea pe puntea faţă Hydra-Matic 6T70 (pe foto), cu care sunt dotate astfel de modele Ford, precum Fusion, Edge, Escape şi Explorer, precum şi modele de la
GM - Chevrolet Malibu, Traverse, Equinox şi Cruze. În total, s-au produs mai mult de 8 milioane de vehicule echipate cu această transmisie.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
4
2,317
COMENTARII (8)
Robert
Bucureşti, România
la 16 Aprilie 2013 - 15:19
Principalele cerințe tehnice ale transmisiilor sunt legate de costul de fabricare, fiabilitate și prestații. Structura unei transmisii are un impact decisiv asupra fiabilității, maniabilității, și a performanțelor dinamice și de consum a unui automobil.Acum sa speram ca Ford si GM vor raspunde cerintelor si vor oferii ceva mult mai bun. Desi ma indoiesc, deoarece o transmisie automata clasica va fi mult mai fiabila, fiindca asteptariile de la o tehnologie care deja si-a ''trait viata'' si este la capatul ei tehnologic de utilizare, este mult mai fiabila si vei avea asteptari bune de la o asemenea tehnologie care a fost verificata deja pana acum si doar vremurile o fac sa fie scoasa din utilizare si inlocuita cu alte tehnologii mai noi si mai economice.Insa ramane de vazut cat de fiabile vor fi aceste tehnologii (transmisii by GM /Ford ) la randul lor.
2
0
GRED
Chişinău
la 16 Aprilie 2013 - 15:23
Si ce daca?
Ai o judecata ca cei de la HONDA. "Folosim doar ce-i testat si experimentat pe piata de-a lungul anilor si fara mai schimbari p-u a nu pierde fiabilitatea de 120% cu care noi ne mandrim"....

Daca nu ar fi "incercari" din astea deochiate cred ca si progresul ar fi mai lent. Go ahead GM/Ford!!! Chiar cu pretul unui fiasco!
1
3
Robert
Bucureşti, România
la 16 Aprilie 2013 - 15:27
@GRED
Onestitate si seriozitate duse la maxim.
Jos palaria Honda.
Ani in urma am descoperit o garnitura de o calitate necorespunzatoare si a fost un recal international la avioane importante.

Mai simplu nu se poate......
0
0
dima
Chişinău
la 16 Aprilie 2013 - 18:10
Robert_444 daca sa judecam ca tine ar fi trebuit sa traim in epoca de piatra:))))
2
0
Robert
Bucureşti, România
la 16 Aprilie 2013 - 18:30
Pai tu esti in epoca de piatra, dragutzule de @dima ;)

Dar o sa incerc sa cobor si la nivelul de gandire de tzeapa ta, numai ca o sa fie cam greu crede-ma ;)

Cu aleasa stima si considerat respect , @Robert_4444, numai bine !
1
0
dima
Chişinău
la 16 Aprilie 2013 - 20:21
pai din cite scrii vad ca tu esti in acea epoca, la ce bun sa folosim un cutit din miner de plastic care se uzeaza, daca putem sa folosim unul din piatra care e mai trainic, sau de ce sa folosim reteaua GSM cu toate problemele ei daca putem folosi telefonia fixa care nu e daunatoare si practic nu creaza perturbatii etc etc, hai sa folosim cutiile invechite de 100 ani ca sa nu cunva sa ne creem probleme, cu aceeasi logica hai sa mergem cu o lada fiindca ea deja de peste 40 ani nu se mai schimba, e trecuta prin timp, asta e logica ta?:))))))))
1
1
Robert
Bucureşti, România
la 16 Aprilie 2013 - 22:07
@dima, imi esti simpatic, dar hai sa iti spun cateva lucruri :

OK, pai in cazul asta este totul spus anapoda draga @dima, fiindca aceasta '' noua transmisie '' nici macar nu se afla in productie, deci daca o vei folosi pe cea veche (adica din prezent ) nu '' te afli '' in postura de '' era demodata '' fiindca odata e nu a aparut alta noua te bucuri in continuare de asta , adica de una fiabila si care a fost strudiata si in timp si peste un an -doi va fi schimbata cu '' aceasta ''. Ai inteles ?Care evident va avea defectele ei.





1
0
petro
Chişinău
la 17 Aprilie 2013 - 16:57
robert tot asta stire e si pe automarket.ro dar nu-ti vad parerea
1
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!