Opel Karl: viitorul cel mai accesibil model al mărcii
15 Septembrie 2014, 07:33
Opel va lansa în câteva săptămâni, la salonul auto de la Paris, noua generaţie Corsa, imaginile căreia au fost dezvăluite ceva timp în urmă, iar un alt model compact – Adam – e la faza incipientă a carierei sale şi a mai primit de curând şi o versiune crossover derivată din el – Adam Rocks, pe care PiataAuto.md abia a testat-o în premieră naţională. Planurile celor de la Opel pentru segmentul automobilelor urbane nu se opresc aici, însă. Îşi mai aminteşte cineva de Opel Agila – micuţul urban aproape absent din ţara noastră, dar foarte
prezent pe unele pieţe cu preferinţe puternice pentru maşinuţele ultra-compacte? Ei bine, se pare că în vara anului viitor germanii ne vor aduce pe tavă un urmaş al lui Agila, care va primit un nume total nou – Opel Karl. Astfel, Karl va fi abia al patrulea model curent Opel, numele căruia nu începe cu „A” – după Insignia, Zafira şi Mokka.

Dacă noua Corsa măsoară 4.00 metri lungime, iar Adam – 3.70, atunci viitorul Karl va măsura doar 3.68 metri şi va fi cel mai accesibil şi mai compact model în familia Opel.
Modelul va putea adăposti până la 5 persoane la bord şi va pune accent pe soluţii practice. Mai multe zvonuri din industrie sugerează că viitorul Karl va fi derivat din platforma lui Chevrolet Spark, lansarea lui Karl fiind o mişcare cât se poate de inteligentă pe fundalul retragerii mărcii Chevrolet din Uniunea Europeană. Aceleaşi zvonuri sugerează că viitorul Opel Karl ar putea porni de la un preţ de aproximativ 6,000 euro pe bătrânul continent, ţintind să concureze, astfel, şi cu marca Dacia.
PiataAuto.mdIlie Toma
1
1,835
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!