După 20 de ani de carieră de pilot Alex Wurz pune casca în cui
11 Noiembrie 2015, 10:35
După 12 ani petrecuţi în Formula 1 şi alţi 8 ani în cursele de anduranţă, austriacul Alex Wurz îşi încheie cariera sa de pilot profesionist la vârsta de 41 de ani. Anunţul fiind publicat pe contul său de Twitter pe 10 noiembrie 2015.

La fel ca şi orice pilot de Formula 1, Wurz a început de la karting. În 1991 el a concurat în Formula Ford, în 1993 în Formula 3, iar din 1996 el a concurat în DTM. În acelaşi an Wurz obţine prima victorie în legendara cursă de 24 de ore de la Le Mans. Probabil această victorie şi l-a propulsat în Formula 1, unde Wurz a concurat din 1997 pentru Benetton. A doua victorie în cursa de 24 de ore de la Le Mans a venit în 2009, atunci când Wurz concura pentru Peugeot. Odată cu revenirea Toyotei în cursele de anduranţă, din 2012 Alex Wurz a concurat pentru echipa niponă, însă mult râvnita victorie de la Le Mans aşa şi nu a fost obţinută în aceşti 4 ani petrecuţi cu Toyota.

Iată, după 20 de ani de carieră în calitate de pilot profesionist, Alex Wurtz a hotărât să pună „casca în cui”, mulţumind Cursele pentru că
„au fost bune cu el”. Această decizie Wurz a luat-o din cauza eşecului de
la Le Mans din 2014, atunci când a condus cursa 15 ore la rând, dar
a fost nevoit să abandoneze.
În anii precedenţi, acest eşec l-ar fi încurajat să revină în forţă, dar acum, când el a înţeles că cariera sa se apropie de sfârşit. Ultima cursă în calitate de pilot profesionist al lui Alex Wurz va avea loc pe 21 noiembrie în cursa finală de 6 ore de la Bahrain din calendarul WEC, unde austriacul va concura pe prototipul Toyota TS40 Hybrid.

Totuşi acesta nu este sfârşitul pentru Wurz. Viitorul său va evolua în continuare în jurul sporturilor cu motor, care sunt în sângele său. El va continua proiectele sale precum diferite programe privind siguranţa la trafic şi afacerea legată de proiectarea circuitelor de curse.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,044
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!