Iată cum ar putea arăta super-car-urile Ferrari în anul 2040! (Video)
18 Ianuarie 2016, 13:31
Super-car-urile întruchipează cele
mai înalte tehnologii din lumea auto, performanţe năucitoare şi un design pe măsura celor mai îndrăţneţe visuri. Dar cum ar arăta super-car-urile în anul 2040? Această temă a fost pusă studenţilor din 50 cele mai prestigioase şcoli de design din lume, care au concurat în concursul Ferrari Top Design School Challenge 2015.
Din zeci de concurenţi juriul format din 11 juraţi printre care pilotul de Formula 1 Sebastian Vettel, designerul Paolo Pininfarina şi solistul formaţiei Jamiroquai, Jay KAY, au ales proiectul câştigător numit Ferrari Manifesto. La acest proiect au lucrat şase studenţi din şcoala de design franceză
ISD-Rubika. Deşi pare a fi un proiect futurist, cunoscătorii pot vedea tangenţele clare cu conceptul Bertone Lancia Stratos HF Zero din anul 1970, mai ales la partea frontală, cea laterală şi la felul în care se deschid portierele.
De fapt, nici Stratos nici Manifesto nu dispun de portiere, accesul la interior fiind asigurat de cupola care se deschide în sus şi în spate, aceasta fiind dispersată în două în cazul lui Manifesto.
Posteriorul însă, este extrem de radical fiind înzestrat cu o ţeavă de evacuare amplasată pe mijloc care aduce aminte de un motor cu recţie.
Cei 12 finalişti au fost votaţi şi prin intermediul reţelei de socializare Facebook, unde majoritatea au dat votul proiectului Ferrari de Esfera, proiectat de o echipă de designeri din Hongik University, Coreea de Sud, care în rezultat a primit un premiu special.
Juriul concursului a acordat o
menţiune proiectul designerului
rus, Egorov Roman, student la universitatea germană Hochschule
Pforzheim, care a proiectat un
cockpit conceptual numit FL project, caracterizat de idei inovatoare,
ne întâlnite anterior pe automobile
de producţie.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
1,854
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
GALERIE VIDEO (3 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!