Interiorul noului Opel GT Concept este lipsit de butoane!
19 Februarie 2016, 12:14
După mai multe critici în adresa interioarelor modelelor Opel, care abundau în butoane, producătorul german treptat încearcă să reducă numărul acestora. Cu noul concept Opel GT, care îşi va face debutul la
Salonul Auto de la Geneva, numărul butoanelor de la interior a fost redus la zero! Anterior, ne era prezentat doar exteriorul noului Opel GT Concept, iar acum avem o imagine mult mai clară despre interiorul sport-car-ului cu tracţiune spate.
Interiorul conceptului este inspirat din prima generaţie Opel GT din anii ’60 - ’70, în special planşa de bord şi volanul, cel din urmă, inclusiv pedalele fiind ajustabile, iar scaunul îi vine perfect conducătorului fiind de parcă un costum cusut la comandă. Butoanele lipsesc cu desăvrşire, acestea fiind înlocuite cu comenzile unui touchpad amplasat pe tunelul central şi cu comenzile vocale. Sistemul HMI (Human Machine Interface) recunoaşte ce gen de muzică doreşti să asculţi în dependenţă de dispoziţie şi o
include, având posibilitatea de
a învăţa şi a se perfecţiona
continuu pentru a acţiona
cât mai intuitiv!
Maşina poate chiar şi să comunice cu conducătorul, ca un prieten de pe scaunul pasagerului! Aceasta poate avertiza vocal despre ceea ce se întâmplă în jur, spre exemplu – ”Fii atent, vezi că avem un motociclist în spatele nostru”.
Apropo, oglinzile retrovizoare sunt înlocuite cu camere video care transmit imaginile pe display-uri circulare amplasate în prizele laterale de aer al climatizorului, tot odată amintind de oglinzile clasice.
Noul Opel GT Concept este
propulsat de un benzinar turbo în 3 cilindri de 1.0 litri care transmite 145 CP şi 205 Nm către roţile spate prin intermediul cutiei robotizate în 6 trepte.
Având o greutate de sub 1,000 kg, GT Concept accelerează de la 0 la 100 km/h în mai puţin de 8 secunde şi atinge o viteză maximă de 215 km/h.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,058
GALERIE FOTO (26 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!