Goodyear reinventează roata cu cauciucurile sferice! (Video)
4 Martie 2016, 15:38
Producătorul de cauciucuri Goodyear se pare că dorește să reinventeze roata cu un nou concept de roți care pare a fi preluat din filmele fantastice! Noile cauciucuri, sau mai bine zis roți, numite Eagle-360, sunt sferice și utilizează levitația electromagnetică pentru a fi atașate de automobil. De fapt, odată cu aceste roți va trebui reinventat și automobilul, pentru că
acesta nu va mai avea nevoie de suspensie, sistem de frânare, nici de sistem de direcție și nici de propulsor! Toate acestea le pot înlocui roțile Eagle-360! Imaginați-vă doar ce confortabilă va fi mașina levitând în aer!
Roțile sferice vor putea mișca automobilul în diferite direcții, chiar și lateral, ceea ce va ajuta în spații restrânse pentru parcare. Tehnologia IntelliGrip poate detecta uzura cauciucului și rula sferele doar pe partea cu uzură mai mică, poate detecta schimbul condițiilor climaterice și da comandă sistemelor automobilului să se adapteze acestora.
Suprafața sferelor aduce aminte de scoarța cerebralaă având și un „ecuator” care reduce acvaplanarea.
Conform celor de la Goodyear pata de contact al sferelor este mai mare față de cea a cauciucurilor obișnuite.
Partea exterioară a sferei este imprimată la imprimanta 3D, având proprietăți adaptive la condițiile climaterice – fiind rigidă când e uscat și mai moale când e umed. Oare vom ajunge să vedem aceste roți pe drumurile publice? Conform celor de la Goodyear ei privesc departe în viitor propunând idei pentru automobilele autonome ale viitorului, pe care în primul rând vor putea fi utilizate aceste roți.

Chiar dacă nu vom vedea degrabă automobile cu roți sferice, tehnologia IntelliGrip ar putea apărea foarte curând pe automobilele de producție, fiind conectată la sisteme precum sistemul de frânare, sistemul de stabilizare și suspensie, pentru a le da informații despre condițiile de drum, iar sistemele mașinii se vor putea adapta la schimbul acestora.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
2,899
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!