IIHS a dezvăluit rezultatele șocante ale siguranței pick-up-urilor! (Video)
12 Aprilie 2016, 16:36
Pick-Up-urile sunt cele mai populare vehicule vândute pe teritoriul SUA, iar majoritatea producătorilor le promovează drept vehicule dure.
Dar sunt ele la fel de dure și atunci când merge vorba de siguranță?! Această întrebare și-au pus-o cei de la Institutul American de Siguranță al
Traficului (IIHS) care au testat recent cinci pick-up-uri și anume Ford F-150, Chevrolet Silverado 1500, GMC Sierra 1500, Toyota Tundra și RAM 1500.
Toate pick-up-urile au fost testate în versiuni cu cabină extinsă și cabină dublă, pentru că testele anterioare realizate în 2015 cu două versiuni ale lui Ford F-150 au demonstrat că aceste două tipuri de cabine oferă un nivel diferit al siguranței. Cei de la Ford s-au autosesizat și au îmbunătățit siguranța modelului cu cabină extinsă (SuperCab). Versiunile cu cabină extinsă dispun de două portiere mari și două portiere mai mici și un rând de scaune spate care oferă un spațiu mai
restrâns, în timp ce pick-up-urile cu cabine duble au patru portiere mari și un al doilea rând de scaune cu spațiu mare pentru pasageri.

După eșecul de anul trecut, cei de la Ford și-au învățat lecția îmbunătățind versiunea cu cabină extinsă al lui F-150, astfel noul Ford F-150 a fost unicul pick-up din cele cinci testate
care a reușit să obțină distincția Top Safety Pick, primind rezultate bune în toate cele 5 teste, inclusiv la impactul frontal cu o acoperire de 25% ai părții frontale la o viteză de 50 km/h și la testul sistemelor de prevenire al accidentelor, precum sistemul de frânare autonomă.
Pe lângă pick-up-ul celor de la Ford doar gemenii Chevrolet Silverado 1500 și GMC Sierra 1500 oferă opțional sistem de frânare autonomă.

În urma testelor efectuate de către experții IIHS, trei modele au oferit o protecție acceptabilă, iar alte cinci marginală. Cel mai rău rezultat l-a avut RAM 1500 cabina căruia s-a deformat simțitor în ambele versiuni Quad Cab și Crew Cab, strivind picioarele manechinului. Pe imaginea alăturată puteți vedea diferența dintre cel mai bun rezultat (Ford F-150) și cel mai rău rezultat (RAM 1500).
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
2,318
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!