Toyota îşi doreşte o divizie de performanţă similară cu BMW M sau Mercedes-AMG!
10 Mai 2016, 17:54
Cei de la Toyota îşi doresc să creeze o divizie de performanţă similară cu BMW M GmbH sau Mercedes-AMG! Conform lui Tetsuya Tada (pe imagine), cel ce a stat în spatele
dezvoltării proiectului Toyota GT86, rolul unei astfel de divizii care ar produce automobile de performanţă ar putea fi chiar cei de la Gazoo Racing - echipa inginerească cu care cei de la
Toyota au creat maşini de curse pe baza modelelor Toyota GT86 şi Lexus LFA, pentru participarea în competiţiile de 24 de ore de la Nurburgring.
Tetsuya Tada a menţionat că prin fortificarea realţiei dintre Toyota şi Gazoo Racing, care ar putea constitui
un organism integru, totul este posibil. Tada depune eforturi mari pentru ca Toyota să creeze cât mai multe
automobile de performanţă, inclusiv un succesor pentru Supra, care ar putea concura cu Nissan GT-R şi Honda NSX cum a făcut-o în anii ’90 ai secolului trecut.
Din spusele lui Tetsuya Tada, viitoarea Supra, prefaţată de conceptul FT-1(pe imagini), ar putea primi un sistem hybrid de propulsie pentru a fi în pas cu tendinţele constructorului nipon.
Un alt vis al lui Tada ar fi reînvierea legendarei Celica GT-Four – un sport-car cu propulsor turboaspirat şi tracţiune integrală. Tetsuya Tada consideră că aceste idei şi vise sunt realizabile în timp de 10 ani.
Deci, către anul 2026 am putea avea automobile Toyota construite cu pasiune, precum în anii ’80 şi ’90 ai secolului trecut!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
1
1,982
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!