(VIDEO) Italienii au lansat una din cele mai bizare maşini electrice, Italdesign Quintessenza, un soi de pick-up cu siluetă de sportcar

2 Mai 2024, 12:57
Redacţia PiataAuto.md
Casa de design Italdesign, fondată cândva de renumitul Giorgetto Giugiaro, a dezvăluit acum la salonul auto de la Beijing un prototip al unei maşini electrice bizare, care e un soi de pick-up cu siluetă de supercar, numit Quinteressenza.
Privită din lateral spre faţă, silueta maşinii aproape că seamănă cu un Nissan GT-R, dar posteriorul e mult mai apropiat de un coupe GT clasic.
Însă, de fapt, acolo se ascunde o benă mică, ce transformă acest vehicul într-un pick-up, mai ales că şi garda la sol a maşinii e mai mare şi presupune capacităţi de offroad. Tototdată, acesta capacităţi ar putea fi foarte limitate din cauza unui ampatament mare şi a unor distanţe mari de la axe la extremităţi.
Totuşi, bena poate fi închisă, astfel că maşina îşi ascunde identitatea sa de pick-up şi devine un GT clasic cu gardă la sol neobişnuită. Totodată, scaune spate se pot roti la 180 grade, iar cu bena deschisă, acestea au un vizor în aer liber spre spate.
Deci, Italdesign face acum ceea ce a făcut bine pe tot parcursul istoriei sale — creează maşini total nonconformiste, care pot zdruncina percepţiile convenţionale şi adeseori reuşesc să creeze istorie. În acest caz, desigur, putem avea îndoieli mai mari dacă această maşină va ajunge vreodată în producţie şi dacă ea ar putea crea pe piaţă furori similare cu Tesla Cybertruck, spre exemplu, spre care noua creaţie italiană pare să facă aluzie.
Maşina, apropo, are uşi de tip foarfecă, iar garda la sol e dirijată de o suspensie pneumatică, ce-i poate asigura până la 28 cm de spaţiu liber sub caroserie.
Ca şi Tesla Cybertruck Cyberbeast, noua maşină electrică italiană e concepută să aibă un motor pe puntea faţă şi încă două motoare pe puntea spate, totalizând o putere de 777 CP. Acceleraţia de la 0 la 100 km/h ar dura mai puţin de 3 secunde, iar viteza maximă şi greutatea nu sunt anunţate deocamdată. E specificată doar bateria, care e una imensă, având 150 kWh capacitate de stocare.
Aşa cum spuneam, şansele ca acest model să ajungă în producţie aşa cum îl vedem sunt mici, dacă nu apare vreun producător care să-l vrea imediat drept un concurent pentru Cybetruck sau poate pentru Lamborghini Sterrato şi Porsche 911 Dakar, şi ar cumpăra designul de la casa italiană, sau i-ar contracta pentru un model similar, mai adaptat stilului unei mărci.
Vezi mai jos şi un video publicat de Italdesign cu noua lor creaţie electrică.
0
6,226
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!