Consumatorii favorizează automobilele pe benzină faţă de cele diesel
5 August 2016, 12:01
După o decadă în care tot mai mulţi au ales maşinile diesel, se pare că acum consumătorii au început să se reîntoarcă la maşini pe benzină. Conform rezultatelor unui nou studiu realizat de către What Car? în Marea Britanie, tot mai mulţi britanici favorizează automobilele pe benzină faţă de cele diesel. Peste 70% aleg
automobilele propulsate de un motor pe benzină, în timp ce ceilalţi admit că ar lua în considerare achiziţia unui automobil diesel. Această tendinţă se observă chiar şi după ce diesel-urile au întrecut la vânzări modelele pe benzină în anii 2014-2015, având o cotă de piaţă de 50.1%. În 2016 însă, se întâmplă vice-versa.
Tot mai mulţi îşi întorc spatele motorizărilor diesel. Acest lucru nu este legat de scandalul cu emisiile, prin care trece concernul Volkswagen. Deşi cele mai importante puncte rămân a fi performanţele şi consumul combustibilului, migrarea de la diesel-uri la automobile pe benzină este dictată de costurile de întreţinere, dar şi de preţul mai mic de achiziţie. Între timp, propulsoarele mici turboaspirate, oferă un consum apropiat de cel al diesel-urilor, ceea ce captează tot mai mulţi consumatori. Mai mult decât atât, 84% dintre cei chestionaţi sunt îngrijoraţi de schimbarea legislaţiei privind vehiculele diesel care riscă să fie interzise sau presate de taxele majorate.

Britanicii nu se grăbesc să treacă la maşini hibride sau electrice, doar între 12% şi 32% ai consumatorilor ar dori să-şi procure un vehicul hibrid. Aproape jumătate dintre cei chestionaţi, 48%, nu doresc să ia în calcul un vehicul electric. Dar cum stau moldovenii cu preferinţele? Ce alegeţi, diesel sau benzină?!
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
0
1,969
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!